C# Forma girilen veriler aynı anda veritabanındaki farklı tablolara nasıl kaydedilir?

ukeness

Femtopat
Daha fazla  
Ben bir demo ATM uygulaması yapmak istiyorum. Kayıt kısmında göründüğü üzere ad soyad T.C. Ve sifre içeren bir form var ben bunları textboxa girdiğimde bunu veritabanına kaydedeceğim fakat benim veritabanımda hesap_bilgileri ve kullanici_bilgileri adlı iki tablom var. Formda da göründüğü üzere şifre textboxı hesap_bilgileri tablosuna, kullanici_bilgileri tablosuna da diğer textboxdan aldığım verileri aynı anda kaydetmek istiyorum. bunu nasıl yapabilirim?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    265,6 KB · Görüntüleme: 64
  • Adsız2.png
    Adsız2.png
    162,4 KB · Görüntüleme: 57
Aynı anda kaydetmene gerek yok. RDBMS ile uğraşıyorsun. İlk hesap_bilgileri tablosunda, şifreyi ve id'yi kaydedeceksin, sonrasına kullanıcı bilgileri tablosunda da diğer datalari ve kullanıcının id'sini kaydedeceksin. kullanici_bilgileri tablosundaki hesap_id foreign key olmalı. Böylece kullanıcı id'sinden bilgilere lookup yaparsın. Kısaca aynı anda kaydetmene gerek yok. Önce hesap, sonra bilgi.

Şifreleri de öyle kaydetme. Hashle.

Evet. Kullanıcı bilgileri, hesap bilgilerine referans taşır genelde. Eğer öyle dizayn edeceksen, önce hesap bilgilerini girmen gerek ki foreign key'i bulabilsin. Sonra kullanıcı bilgilerini girersin o kullanıcının id'sine göre.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı