Formasyon kalktı mı?

Bir haber gördüm formasyon almak kalktı diye. Net bilgiye ulaşamadım. Artık formasyon almak kalktı mı yoksa hala devam ediyor mu?

Üniversitede hocalarımız ilerleyen senelerde formasyon kalkacak, bu sene itibarıyla bayağı zorlaştırdılar diyordu.

Bir haber gördüm formasyon almak kalktı diye. Net bilgiye ulaşamadım. Artık formasyon almak kalktı mı yoksa hala devam ediyor mu?
Bazı yerlerde genişledi hatta ne kalkması? mesela önceden ingiliz türk dili ve edebiyatı bölümü formasyon eğitimi almazken şuan alıyor. Önceden sadece ingilizce öğretmenliği alıyordu.

İşte bende onu demek istiyorum formasyon artı olarak İngiliz dili ve edebiyatı bölümüne de geldi sadece öğretmenlikte vardı mantıken.

Hocam zaten mütercim tercümanlık, İngiliz dil ve edebiyatı, dil bilimi vs gibi bölümlerde vardı yakın bir zamanda yasa kabul edilirse kalkacak gibi duruyor zaten büyük bir kesim rahatsızdı bu durumdan. Öğretmenlikte formasyon nasıl olacak onu anlamadım? Öğretmenlik okuyunca zaten o hak sizde oluyor.

Hocam zaten mütercim tercümanlık, İngiliz dil ve edebiyatı, dil bilimi vs gibi bölümlerde vardı yakın bir zamanda yasa kabul edilirse kalkacak gibi duruyor zaten büyük bir kesim rahatsızdı bu durumdan. Öğretmenlikte formasyon nasıl olacak onu anlamadım? Öğretmenlik okuyunca zaten o hak sizde oluyor.
Ben yoktu diye hatırlıyorum ingilizce öğretmenlikte zaten varda otomatikten o eğitimide alıyosun ama diğer ingilizce bölümlerinde yok diye hatırlıyordum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı