Format atarken çıkan UEFI:NTFS uyarısı nedir?

emiryilmaz_5

Hectopat
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
1 TB SSD
Ekran kartı
RTX3060
Anakart
MSİ
İşlemci
i7 12700H
Microsoft'un sitesinden indirdiğim Windows 11 ISO dosyasını Rufus ile USB flash belleğe yazdım. Fakat format ekranı açılmadan önce UEFI: NTFS uyarısı veriyor, biraz bekledikten sonra format ekranı açılıyor. Sizce sebebi nedir? Bu şekilde format atsam herhangi bir sıkıntı olur mu?

IMG_1849.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
@Reend usb belleği cmd ile formatladım rufus ile tekrar yazdım fakat uyarı gitmiyor. ama format atabiliyorum. neden oluyor acaba?
Bios'tan Secure Boot ayarını kapatıp deneyebilirsiniz belki bununla alakalıdır. Ama dediğim gibi kurulum yapabiliyorsanız pek dikkate almayın uyarıyı.

Hali hazırda kullanmakta olduğunuz disk bölümlendirmesi nedir, birden fazla bootloader olabileceğinden şüpheleniyorum.

Biraz araştırdıktan sonra şu konuya denk geldim. Hem Rufus hem de uefi-ntfs aynı geliştiri tarafından yazılmış ve konuda yaptığı açıklayamaya göre [WARN] An NTFS service is already loaded uyarsının sebebi bilgisayarınızdaki anakartın yazılımının hali hazırda zaten bir NTFS sürücü barındırıyor olmasından kaynaklanmaktaymış, bundan ötürü Rufus'un 4GB üzerindeki iso dosyalarını ön yüklemek için kullandığı uefi-ntfs adlı NTFS sürücüsü kullanılamazmış, iki sürücü birbiriyle çakışırmış, dolayısıyla Rufus ile birlikte gelen uefi-ntfs adlı sürücü yerine anakartın kendi sürücüsü kullanılmaktaymış.

Bu bir "sorun" mu? Hayır. Ancak benim size tavsiyem Rufus yerine Ventoy kullanmanızdır. Bu sayede her seferinde dosya "yazmak" zorunda kalmazsınız, istediğiniz kadar iso dosyasını kopyala yapıştır yaparak ön yükleme yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Hali hazırda kullanmakta olduğunuz disk bölümlendirmesi nedir, birden fazla bootloader olabileceğinden şüpheleniyorum.

Biraz araştırdıktan sonra şu konuya denk geldim. Hem Rufus hem de uefi-ntfs aynı geliştiri tarafından yazılmış ve konuda yaptığı açıklayamaya göre [WARN] An NTFS service is already loaded uyarsının sebebi bilgisayarınızdaki anakartın yazılımının hali hazırda zaten bir NTFS sürücü barındırıyor olmasından kaynaklanmaktaymış, bundan ötürü Rufus'un 4GB üzerindeki iso dosyalarını ön yüklemek için kullandığı uefi-ntfs adlı NTFS sürücüsü kullanılamazmış, iki sürücü birbiriyle çakışırmış, dolayısıyla Rufus ile birlikte gelen uefi-ntfs adlı sürücü yerine anakartın kendi sürücüsü kullanılmaktaymış.

Bu bir "sorun" mu? Hayır. Ancak benim size tavsiyem Rufus yerine Ventoy kullanmanızdır. Bu sayede her seferinde dosya "yazmak" zorunda kalmazsınız, istediğiniz kadar iso dosyasını kopyala yapıştır yaparak ön yükleme yapabilirsiniz.
disk bölümlendirmesinden kastınız eğer gpt mbr olayı ise . format ekranı açıkken shift+f10 ile diskimi gpt ye çevirdim. biosla alakalı bir sorun olabileceğini düşünerek bios güncellemesi de yaptım. ama benimde aklıma sizin dediğiniz gibi anakartın kendi sürücüsünü kullandığı geldi. dediğiniz gibi bu hata uyarısı değilse sorun yok demektir. ilginizden dolayı çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı