Format atarken disk seçme ekranında "belirtilen disk dönüştürülebilir bir disk değil. "hatası

EgeA

Hectopat
Selam bilgisayarım bir anda yavaşladı, donmaya ve sürekli mavi ekran vermeye başladı. Bunun üzerine format atmaya karar verdim ancak Windows'u kurmak istediğim diski seçme ekranında Windows bu diske yüklenemiyor hatasıyla karşılaştım. Bu hatayı gidermek için MBR olan diskimi GPT'ye çevirmem gerektiğini öğrendim. Fakat bu aşamada her türlü yolu denememe rağmen muvaffak olamadım.
CMD üzerinden şu adımları izlediğimde:
•Diskpart
•List disk.
•Select disk 0
•Clean
•Conver GPT.
Başlıkta belirttiğim hata ile karşılaştım. Bu sorunu çözmemde yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• IMG_2574.jpeg
    IMG_2574.jpeg
    216,6 KB · Görüntüleme: 70
Windows bu diske yüklenemiyor hatası genelde yeni bir SATA 3 SSD ya da M.2 SSD'yi satın aldığınızda takıp denerken temiz kurulumda disk seçme ekranındaki klasik hatadır.
447 GB boyutundaki disk SSD mi peki?

Hocam Convert GPT yazmadan deneyin.
List disk>Select disk 0>Clean yapın.
Daha sonra disk seçimi ekranında 447 GB olan SSD nizi tekrardan boyutlandırın yeni ye tıklayarak.
Windows 10 temiz kurulumu bitince tekrardan diskparttan kontrol edin GPT gözüküp gözükmediğine.

Hocam Convert GPT yazmadan deneyin.
List disk>Select disk 0>Clean yapın.
Daha sonra disk seçimi ekranında 447 GB olan SSD nizi tekrardan boyutlandırın yeni ye tıklayarak.
Windows 10 temiz kurulumu bitince tekrardan diskparttan kontrol edin GPT gözüküp gözükmediğine.
Clean yaptıktan sonra hiçbir şey değişmiyor malesef. Bütün seçeneklerde ileri ve yeni seçeneği kullanılmıyor.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    233 KB · Görüntüleme: 42
Clean yaptıktan sonra hiçbir şey değişmiyor malesef. Bütün seçeneklerde ileri ve yeni seçeneği kullanılmıyor.
Hocam diskparttaki adımlarla 446 GB SSD nizi sildiniz mi?
Eğer yaptıysanız bu adımdan sonra bilgisayarı kapatıp açmanız gerekiyor.
Diskparttaki adımları izliyorum evet fakat hiçbir değişiklik olmuyor. Bilgisayarı kapatıp açtım. Sadece clean dedikten sonra disk sekmesinde yenile yaptım ve tek sürücüye düştü ileri ve yeni seçeneği aktif hale geldi ancak ileri dediğimde yine hata aldım yeni dediğimdeyse yeni bir bölüm oluşturulamıyor hatası aldım.

Diskparttaki adımları izliyorum evet fakat hiçbir değişiklik olmuyor. Bilgisayarı kapatıp açtım. Sadece clean dedikten sonra disk sekmesinde yenile yaptım ve tek sürücüye düştü ileri ve yeni seçeneği aktif hale geldi ancak ileri dediğimde yine hata aldım yeni dediğimdeyse yeni bir bölüm oluşturulamıyor hatası aldım.

Hocam SSD orijinal mi nedir marka model?
Samsung 980 Pro 512 GB M.2 SSD de (vatan bilgisayardan satın aldım)
Windows bu diske yüklenemiyor hatası alıyorum daha sonra diskpartta ki adımlarla clean yapıyorum.
Daha sonra bilgisayarı kapatıp açınca disk seçimi ekranında yeni ye tıklayıp tekrardan boyutlandırıp kurulum yapıyorum.

Hocam SSD orijinal mi nedir marka model?
Samsung 980 Pro 512 GB M.2 SSD de (vatan bilgisayardan satın aldım)
Windows bu diske yüklenemiyor hatası alıyorum daha sonra diskpartta ki adımlarla clean yapıyorum.
Daha sonra bilgisayarı kapatıp açınca disk seçimi ekranında yeni ye tıklayıp tekrardan boyutlandırıp kurulum yapıyorum.
Satafirm s11 olarak gözüküyor. Bunu farklı bir şekilde gptye dönüştürmenin bir yolu yok mu? Disk yönetiminden dinamik diske dönüştür desem ne olur?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı