Arkadaşlar, bu sorunun tam çözümünün zaten Intel'in sitesinde yazdığını fakat pek yaygınlaşmadığını gördüm. Format atarken, şu videoda olduğu gibi format flash'ında VMD sürücüsünü kurup, disklerin görünürlüğünü sağlıyoruz ve format atıyoruz tamam fakat bu işin bir de devamı varmış. Hatta bu işlem değişmiş. Intel'in sitesi'ne gittiğinizde bu işlemin değiştiğini göreceksiniz. Intel, sitesinde şöyle diyor;
Adım 1: Yükleme sürücülerini edinin
Adım 3: Windows* işletim sistemini kurun
Adım 4: Intel ® RST sürücüsünü işletim sistemine kurun
Benim ekstra söyleyeceklerim şunlardır:
Aslında biz Adım 4'ü es geçiyoruz. Formattan sonra setupRST.exe'yi tekrar çalıştırmamız gerekiyor. Mesela bunu yapmazsak ne olur? Bir örnek kendimden vereyim. Windows Defender ile çevrimdışı tarama yaptığınızda, Windows Defender, Windows'un kurulu olduğu diski görmeyip mavi ekran sorunu oluşuyor. Benim karşılaştığım sorun budur. Mesela artık Intel. ZIP dosyası sunmuyor ve exe dosyası sunuyor. Neden? Çünkü Adım 1'deki işlemle, exe dosyasının içini dışarı çıkarabiliyoruz ve içindeki dosyalar, eski ZIP dosyasındaki içerikleri bize verebiliyor. İşlemler değişti artık arkadaşlar ve bu kurulum daha düzgün bir kurulum. Sevgiler saygılar.
@Recep Baltaş, abi bence YouTube'daki rehberleri güncellemelisiniz.
Adım 1: Yükleme sürücülerini edinin
- İndirme Merkezi'nden uygun Intel® RST sürücüsünü ( SetupRST.exe dosyası) indirin. İndirilecek doğru sürücü, yönetilen aygıta bağlıdır. Platformda hangi aygıtın olduğu net değilse satıcının sistem özelliklerini kontrol edin.
- 1. Seçenek: RAID'i etkinleştiriyorsanız veya bir Intel® Optane™ Bellek H Serisi aygıtı yönetiyorsanız, Intel® Optane™ Bellekli (11. ila 13. Nesil Platformlar) Intel® Rapid Storage Teknolojisi Sürücü Kurulum Yazılımından en son Intel RST sürücüsünü indirin.
- Seçenek 2: Bir Intel® Optane™ Bellek M Serisi cihazı yönetiyorsanız, Intel® Optane™ Bellekli (10. ve 11. Nesil Platformlar) Intel® Rapid Storage Teknolojisi Sürücü Kurulum Yazılımından Intel RST sürücüsü 18.X'i indirin.
Not 12. Nesil platformlar, Intel® Optane™ Bellek M Serisini desteklemez. 12./13. Nesil Intel® İşlemcilerde ve İlgili Platformlarda Desteklenmeyen Intel® Optane™ Bellek Ürünleri bölümünde daha fazla ayrıntı görün .
- Dizine sağ tıklayıp Open in Terminal veya Open PowerShell here öğesini seçerek SetupRST.exe dosyasının bulunduğu dizindeki terminali açın. Seçilecek doğru seçeneği görmek için dizini sağ tıklattığınızda Shift tuşuna basmanız gerekebilir.
- Komutu çalıştırarak kurulum öncesi sürücüleri ayıklayın
./SetupRST.exe -extractdrivers SetupRST_extracted - Tüm sürücü dosyalarını
SetupRSTile çıkarılan dizinden bir USB anahtar ortamına kopyalayın. Daha sonra kullanılacak olaniaStorVD.sysdosyası burada yer almaktadır.
Adım 3: Windows* işletim sistemini kurun
- Windows işletim sistemi yükleme işlemini başlatın.
- Sürücü dosyalarının kopyalandığı USB anahtar ortamını takın. USB anahtar ortamında sürücü dosyaları kopyalanmamışsa Adım 1'e bakın.
- İşletim sistemi yükleme işlemi sırasında Sürücüyü Yükle'ye tıklayın. Intel® VMD Denetleyicisi altında Intel® RST tarafından yönetilen sürücüleri algılamak için VMD sürücüsünün yüklenmesi gerekir.
iaStorVD.sysdosyasının konumuna göz atın. Bu dosya, USB anahtar ortamına kopyalanan sürücü dosyaları içinde../Drivers/VMD/altında olmalıdır.iaStorVD.sysdosyasını seçin.- İşletim sistemi kurulumu için sürücüyü seçin.
- İşletim sistemi yükleme işlemini tamamlayın.
Adım 4: Intel ® RST sürücüsünü işletim sistemine kurun
- Sistem işletim sistemine önyükleme yaptıktan sonra, Adım 1'de indirilen SetupRST.exe dosyasını yükleyin. Bu, Windows sürücüsünü yükleyecek ve RAID yönetimi için Intel® Optane™ Bellek ve Depolama Yönetimi uygulamasını Microsoft Mağazasından * indirme fırsatı verecektir. /Intel® Optane™ bellek birimleri.
| Önemli hususlar |
|
Benim ekstra söyleyeceklerim şunlardır:
Aslında biz Adım 4'ü es geçiyoruz. Formattan sonra setupRST.exe'yi tekrar çalıştırmamız gerekiyor. Mesela bunu yapmazsak ne olur? Bir örnek kendimden vereyim. Windows Defender ile çevrimdışı tarama yaptığınızda, Windows Defender, Windows'un kurulu olduğu diski görmeyip mavi ekran sorunu oluşuyor. Benim karşılaştığım sorun budur. Mesela artık Intel. ZIP dosyası sunmuyor ve exe dosyası sunuyor. Neden? Çünkü Adım 1'deki işlemle, exe dosyasının içini dışarı çıkarabiliyoruz ve içindeki dosyalar, eski ZIP dosyasındaki içerikleri bize verebiliyor. İşlemler değişti artık arkadaşlar ve bu kurulum daha düzgün bir kurulum. Sevgiler saygılar.
@Recep Baltaş, abi bence YouTube'daki rehberleri güncellemelisiniz.
Son düzenleyen: Moderatör: