Format atarken hata: STOP: C00002E3

Serdar Düzenli

Hectopat
Katılım
28 Haziran 2012
Mesajlar
5
Bende notebook mevcut. Sabah açmaya kalkıştığımda Windows açılmadı, direk onarmaya geliyor. Dosyaları zarar görmüş olsa gerek. Kendi kendine onarmaya çalışıyor, bir türlü düzeltilemiyor. Uğraşmayayım, format atayım dedim; bu sefer de

Kod:
STOP: c00002e3 security accounts manager  initialization failed because of the following error: Yazma koruması Var.

Diye hata veriyor. Tahminen bu Windows Vista ve üstü işletim sistemleri açıkken windows kaldırıp öyle formatı atmak gerekiyor. Aksi taktirde işletim sistemi diski korumaya alıp bi işlem yapmıyor. Bunu da geçtim, Mini xp pro. yüklemeye karar verdim. Bununla acaba Windows'u nasıl biçimlendiririm ya da konsol [cmd] ile kod var mı direk biçimlendirecek?

Mini Xp professional bir cd ile yazıldıktan sonra işletim sistemi olarak kullanılabilen bi araç diyelim, bilmeyenler için.





Fotoğraflara dikkatli bakmadım. Başlat bölümünden windows'u göremedim fakat bilgisayarım simgesi varmış. İndirmeye az kaldı, bir deneyim olmazsa tekrar döneceğim çok özür dilerim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windowsun bi özelliği oldugunu biliyordum. Hard disk yeni bi kurulum yaptığında engelliyordu. Ben de en mantıklısı masaüstü PC'ye bi sata kablosu alarak masaüstünde diski taktım ve bicimlendirdim. Tekrar laptopa taktım sorun yok. Formatı sorunsuz attım.

MiniXP olayını da denedim, o da hata verdi mavi ekran. En temizi sabit diski çıkartıp başka bi sistemde windows oldugu birimi bicimlendirip tekrardan laptopa takmaktır. Yoksa hayatta atılamaz format. Windows engelliyor mavi ekran hatası verip.

Bu arada mavi ekran hatasının binlerce sebebi var. Direk ram demeni anlayamadım :) Kod sonunda yazma koruması diye türkçe yazıyordu zaten.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet dediğiniz gibi binlerce sebebi olabilir. Ama tüm mavi ekranlar STOP: c00002e3 hatasını vermiyor sonuçta :) Yukarıdaki konuda da RAM'i bozuk bir arkadaş aynı hatayı aldığı için sordum.
 
Yazınız Türkçe kurallarına uygun hale getirldi:

Exper Karizma olması lazım. Sistem özellikleri;

i5 2410m işlemci
6 GB DDR3 1333 MHz Kingston RAM
nVidia GT520M 1GB 128 Bit Ekran Kartı
500 GB 5400 RPM Sabit Disk

Özellikler bunlar Recep kardeş.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı