Format atarken SSD görünmüyor

musa6633

Yoctopat
Daha fazla  
A520D anakartim var. NVMe BIOS'ta gözüküyor (Netac 1TB SSD )formatta gözükmüyor. Yardimci olursanız sevinirim.

Hocam diğer taktığınız disk(HDD ya da SSD) boyutunda bir sorun var. 0 byte depolama alanı yazıyor.
0 byte'lık diske şu işlemi yapın.
Elimde adata SSD HDD var onu taksam diğeri anakartta kalsa vmac1tb olan bu işlemleri masaüstü ulaşınca yapsam olmaz mı ?

Microsoft sitesinden ISO olarak

ISO dosyasını nereden edindin peki?
Microsoft siteden ISO olarak

Elimde adata SSD HDD var onu taksam diğeri anakartta kalsa vmac1tb olan bu işlemleri masaüstü ulaşınca yapsam olmaz mı ?
Windows kurarken sadece C diskini takmalısın. Aksi takdir de diğer Yan diske bir şey olursa C diskini de etkiler. Diğer konu, Windows Setup USB'sinde diske format format atabilirsin. İlle de kurulmuş Windows'a gerek yok.

Elimde Adata SSD HDD var onu taksam diğeri anakartta kalsa vmac1TB olan bu işlemleri masaüstü ulaşınca yapsam olmaz mı?

Microsoft sitesinden ISO olarak.

Diski Windows yüklü bir bilgisayara takıp denemek lazım. Ayrıca elinizde farklı bir flash bellek varsa onunla deneyin.

Windows kurarken sadece C diskini takmalısın. Aksi takdir de diğer Yan diske bir şey olursa C diskini de etkiler. Diğer konu, Windows Setup USB'sinde diske format format atabilirsin. İlle de kurulmuş Windows'a gerek yok.
Anlamadım kusuruma bakmayın sistemimde sadece bir disk var fotolarda mevcut bu disk bu sistemdeki Windows 10 hata verdi bende çözüm olarak format atmak istedim ama ne yaİkki diskleri görmüyor ben başkabir Windows yüklü HDD ile masaüstü ne ulaşıp mi deneyeyim dedim CMD komutlarını

Diski Windows yüklü bir bilgisayara takıp denemek lazım. Ayrıca elinizde farklı bir flash bellek varsa onunla deneyin.
Win11 yüklü var onunda denedim aynı tektar rufus ile yazayım

Dosya Ekleri

• IMG-20251118-WA0000.jpeg
    IMG-20251118-WA0000.jpeg
    311,2 KB · Görüntüleme: 1
Hayır gerek yok sistemde sadece bu disk takılı ise bana attığınız fotoğraftaki disk bu ssdniz oluyor. Diskpart-list disk-select disk 0 yapın seçtikten sonra clean deyin. Ardından convert gpt yapın. Sonra diske kurulum yapabiliyor olmanız lazım.

Hayır gerek yok sistemde sadece bu disk takılı ise bana attığınız fotoğraftaki disk bu SSD'niz oluyor. Diskpart-list disk-select disk 0 yapın seçtikten sonra clean deyin. Ardından convert GPT yapın. Sonra diske kurulum yapabiliyor olmanız lazım.

15 dakika sonra deneyecegim teşekkürler bilgi için sağ olun

Hocam benim SSD'im Samsung 970 EVO PLUS. Bende ilk kez Windows kurmak istediğim de kurulum ekranımda diskim GELMEDİ. Çünkü diskin Partition Table biçimi yok. "Uninitialized" Kısaca depolayacak alan yok. O yüzden GPT olarak formatlamazsan Windows onun üzerine okuma-yazma işlemi YAPAMAZ.

Kısaca Windows kurulum ekranında CMD'yi açıp
bu komutları girmen lazım.

diskpart
list disk
select disk X (X yerine senin SSD’nin numarasını yazacaksın)
clean
convert gpt

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı