Çözüldü Format atılırsa keylogger temizlenir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Rıza58

Zeptopat
Yaklaşık 15 gün önce arkadaşıma flash diskimi vermiştim sonra bana geri verdiğinde keylogger attım Flash'ı takma dedi ben de ilk başta inanmadım ama emin olmak için eve gelince flash diski taktım. Hemen flash diski biçimlendirdim, sonra bilgisayara Kaspersky Free ile tam tarama yaptım ancak bir şey bulmadı. PC'de anormal bir şey yoktu ancak ben garanti olsun diye o flash disk ile PC'yi formatladım. Sonra 3 gün boyunca Görev Yöneticisi'ni kontrol ettim anormal hiçbir şey yoktu.

10 gün sonra yani bugün görev yöneticisine bakarken CodeMeter.exe diye bir şey vardı. İnternetten baktım keylogger imiş. Hemen Kaspersky Free ile tam tarama yaptım ama gene bir şey bulmadı ben de format atmaya karar verdim. PC formatlanırken flash belleği verdiğim arkadaşıma sordum o bunu ben yapmadım ben trojan ve keylogger yapmıştım dedi. Bilgisayar formatladıktan sonra görev yöneticisinde öyle bir şey yoktu ancak ben gene de sormak istedim. Arkadaşım eğer doğru söylüyorsa flash belleği takar takmaz biçimlendirip format attığım halde bilgilerime ve şifrelerime erişebilmiş midir? Bu işlerden hiç anlamam o yüzden kafam şu an çok karışık.

WhatsApp Image 2023-05-30 at 20.47.03 (1).jpeg
WhatsApp Image 2023-05-30 at 20.47.03.jpeg

Eğer virüs bilgisayarınızda hala aktif ise verileriniz tehdit altında olabilir. Kaspersky silip başka AV'ler deneyin, mutlaka birisi bulur. Bulamaz ise sorun yok demektir. İçim rahat olsun derseniz verilerinizi yedekleyip format atabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı