Format atılmadan SSD kullanmak

Tuğrul Ögeday

Hectopat
Yer
Bartın
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar Western Digital Caviar Blue 7200 Rpm 1 terebayte kapasiteli bir Harddisk kullanıyorum. İnternetim hızlı olmasına rağmen sistemimde SSD bulunmadığı için Steam'dan oyunlarımı yüksek bir hızda indiremiyorum. Şimdi uygun fiyatlı bir SSD budum; Kingston 120GB UV400 Serisi Sata 3.0 Cache SSD 550mb okuma 360mb yazma hızına. sahip bunu format atmadan bilgisayarıma nasıl okurutum? Cidden çünkü o kadar oyunu tekrar indirmek istemiyorum tam bir işkence.

Ben ilk kez sizden duydum indirme yaparken diskin dar boğaz yaptığını, bende 5400 rpm bir 2.5 inch hdd var 70 mbit bir internetle saniyede 7 mb indirme yapabiliyorum sizin internet 1000 mbit falan sanırım ?

Ben ilk kez sizden duydum indirme yaparken diskin dar boğaz yaptığını, bende 5400 rpm bir 2.5 inch hdd var 70 mbit bir internetle saniyede 7 mb indirme yapabiliyorum sizin internet 1000 mbit falan sanırım ?
İndirmeden sonra dosyayı harddiske yazma işlemi yapılır normalde o yüzden en son bekliyorsunuz siz indirirken değil. Steam, LoL istemcisi vb. indirir bir kısmı sonra diske yazar tekrar indirir tekrar yazar. 5400 rpm ölümdür bu konuda 7200 rpm disklerdede bekleme süreniz SSD'ye göre bayağı fazla.

Herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok. Ben ekstra eski HDD'mi eklemiştim hiç bir işlem yapmadan dahili disk olarak gördü aynı şey sizin içinde geçerli olacaktır. Ayrıca bende de aynı HDD var ve indirmeye çalışıp yavaş indirme sorununu o HDD'de ilk defa sizden duyuyorum.

Herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok. Ben ekstra eski HDD'mi eklemiştim hiç bir işlem yapmadan dahili disk olarak gördü aynı şey sizin içinde geçerli olacaktır. Ayrıca bende de aynı HDD var ve indirmeye çalışıp yavaş indirme sorununu o HDD'de ilk defa sizden duyuyorum.

Hayır tabii ki diskten memnunum ama bir yerden duyduğuma göre sisteminizde SSD yoksa internet hızınız ne kadar yüksek olursa olsun oyunlarınız yavaş inecektir diye o yüzden sordum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı