Format atınca bilgisayar yavaşladı

Makaleler
1
Anakart ve işlemci aldım bunları taktırmak için yakında ki bilgisayarcıya gittim, taktıktan sonra format atılırsa daha iyi olacağını söyledi kabul ettim. Windows 11 bilgisayara 10 yükledi, bunda da sıkıntı yok ama aldığımdan beri bilgisayar yavaş. Eskiden Windows'un olduğu SSD'ye değil yeni aldığım SSD'ye kurmuş ama sorun bu değil diye düşünüyorum çünkü bu daha yeni. Bilgisayar açıldığında ekran yavaş geliyor, Windows logosunun yanında ki arama kısmına basınca 10 saniyede açılıyor, tarayıcı çok yavaş çalışıyor, oyunlarda menüler bile yavaş açılıyor. Sorunun çözümü ve nedeni ne olabilir? Format mı atmalıyım tekrar?

Keşke mahalle bilgisayarcısına değil de daha kurumsal bir yere gidip işlemleri yaptırsaydınız. Biraz tuzlu olurdu belki ama en azından sorun yaşarsanız garantisi olurdu.

Size tavsiyem biraz daha kurumsal bir yere gidip (Vatan vb.) tekrar ayarlatmanız olacak. Yine düzelmezse mahalledeki arkadaş içinden bir parça almış veya değiştirmiş olabilir diyebiliriz.

Anakart ve işlemci aldım bunları taktırmak için yakında ki bilgisayarcıya gittim, taktıktan sonra format atılırsa daha iyi olacağını söyledi kabul ettim. Windows 11 bilgisayara 10 yükledi, bunda da sıkıntı yok ama aldığımdan beri bilgisayar yavaş. Eskiden Windows'un olduğu SSD'ye değil yeni aldığım SSD'ye kurmuş ama sorun bu değil diye düşünüyorum çünkü bu daha yeni. Bilgisayar açıldığında ekran yavaş geliyor, Windows logosunun yanında ki arama kısmına basınca 10 saniyede açılıyor, tarayıcı çok yavaş çalışıyor, oyunlarda menüler bile yavaş açılıyor. Sorunun çözümü ve nedeni ne olabilir? Format mı atmalıyım tekrar?
Bilgisayarcı güvenilr mi ?

bilgisayarcı parça değişimi yapmış olabilir mi? SSD'de bir problemde olabilir, tahminimce; ssd kontrolünü yapabilirsiniz

Geçmiş olsun verdiğiniz bilgisayarcı ya içinden parça çaldı yada driverları kurmak için saçma bir program kurdu.

Anakart, işlemci ve SSD yeni. Bence bir format at aynı sıkıntıları yaşarsan detaylıca neden olabilecek şeyleri sıralarsın yardım ederiz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı