Format atma hastalığı

Yemin ederim bıktım ama nasıl son vereceğim buna bilmiyorum. Format atarken en ufak bir hatada 10 kez daha format atıyorum. Mükemmel bir şekilde formatlansın arzusu var. Format mükemmel geçse bile sonrası daha çok sıkıntı. Herhangi bir hata alırsam direk format atasım geliyor. Bazen dizginliyorum kendimi ama bazen olmuyor. 7/24 görev yöneticisine bakıyorum. RAM kullanımı, işlemci hızı nasıl falan... Bir oyunda bir drop girdiği an format gerekli gibi hissediyorum. Nasıl yenebilirim bunu?

Bilgisayarınızla iş yapmaya, zamanınız kısıtlanmaya başladığında bu his ortadan kalkacak. Size tavsiyem en mükemmel sistemi kurmayı hedeflemek yerine yaptığınız işi, ürettiğiniz içeriği en iyi hale getirmeye odaklanın.

Günümüzün sistemleri gerek donanımsal gerek yazılımsal olarak crack vs. kullanmadığınız sürece oldukça stabil ve iyi çalışıyorlar. Bir laf vardır "Çalışıyorsa elleme !"

Aynı şeyleri çok eskiden yaşadım fakat o zamanlar gerçekten işletim sistemleri böyle değildi. (Windows 3.1, Windows 95 zamanlarından bahsediyorum)

Artık sadece donanımsal bir upgrade yaptığımda format atıyorum bu da belki 1 belki 2 senede bir oluyor.

Unutmadan bunun yerini zamanla yedekleme hastalığı alacak şimdiden söyleyeyim fakat bu hayat kurtarıcı ve iyi bir şey :)
 
Bu durumu yenebilmek için aşağıdaki adımları uygulamalısın:

  1. Kendine zaman ayır: Format atmak için çok fazla zaman harcaman gerekmiyor. Başka aktiviteler yaparak kendini meşgul edebilirsin.
  2. Meditasyon yap: Meditasyon yapmak, stres ve endişeleri azaltmak için çok etkilidir.
  3. Başkalarından yardım al: Eğer kendine yardım edemiyorsan, bir profesyonel danışman, terapist veya psikologla konuşabilirsin.
  4. Olumlu düşünceler: Olumlu düşünceler, kendine olan güveni ve motivasyonunu arttırabilir.
  5. Başka bir iş bul: Eğer işiniz format atmakla ilgili ise, başka bir iş bulmak sana farklı bir motivasyon ve hedef sağlayabilir.
Bu adımlar sana yardım edebilir, ama unutma ki en önemli şey, kendine ve hayatına değer vermendir. Seni mutlu etmek için bir şey bul ve o şeyleri yap.
Gülücük falan attığıma bakmayın, bu kardeş doğru diyor.
 
Büyük vakit israfi büyük ihtimal bilgisayarınızın özellikleri düşük bu duruma düşmüşsünüz. Gerçekten üzüldüm maddi durumum iyi olsa size bilgisayar hediye etmek isterdim. Küçükken bende haftada bir format atığım oluyordu. Öyle bayağı sürdürmem gerekmişti. Yazın çalışıp yükseltmeye çalışın.
 
Özellikle bilgisayara birtakım şeyler indirdikçe HDD kullanıyorsanız PC şiştikçe donma sorunu oluyor ve büyük ölçüde bundan oluyor. Ayrıca 8 GB ram de artık dayanmamaya başlıyor.
Bu 2 donanımı geliştirmedikçe format elzem oluyor. M2 SSD ve 16 GB Ram elzem.
 
Yemin ederim bıktım ama nasıl son vereceğim buna bilmiyorum. Format atarken en ufak bir hatada 10 kez daha format atıyorum. Mükemmel bir şekilde formatlansın arzusu var. Format mükemmel geçse bile sonrası daha çok sıkıntı. Herhangi bir hata alırsam direkt format atasım geliyor. Bazen dizginliyorum kendimi ama bazen olmuyor. 7/24 görev yöneticisine bakıyorum. RAM kullanımı, işlemci hızı nasıl falan... Bir oyunda bir drop girdiği an format gerekli gibi hissediyorum. Nasıl yenebilirim bunu?
Hocam, format her zaman çözüm olmuyor. Format atmaya biraz kendinizi üşendirmeniz lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı