Çözüldü Format atma ve sonrasında ne yapılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mantartabanca

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Xpg 3200mhz 16GB (8x8) Ram
SSD veya HDD modeli
240gb M2 SSD + 1Tb HDD
Ekran kartı
RX 6600 Powercolor Fighter 8gb
Anakart
B450mk-II
İşlemci
Ryzen 5 3600 pro
Merhaba arkadaşlar, ben geçenlerde evin yakınındaki bilgisayarcıda format attırdım fakat formattan sonra oyunlarda olsun, günlük kullanımda olsun çok fazla sıkıntı var gibi hissediyorum. Bu sefer kendim format atmak istiyorum fakat daha önce hiç yapmadım. Sorunsuz bir kurulum için Windows 10 format atma ve format attıktan sonra neler kurulması, neler yapılması gerektiği ile ilgili yardımcı olur musunuz?

Çözüm
Önce bu;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sonra bu;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bunlardan sonra ise Windows güncelleştirmeleri gerekli sürücüleri indirecektir. Ekran kartı sürücüsünü kendi sitesinden indiriniz. RX 6600 Sürücüsü
Önce bu;

Sonra bu;

Bunlardan sonra ise Windows güncelleştirmeleri gerekli sürücüleri indirecektir. Ekran kartı sürücüsünü kendi sitesinden indiriniz. RX 6600 Sürücüsü

Çözüm
Önce bu;

Sonra bu;

Çok teşekkürler hocam fakat 2 konuyu anlamadım. İlk videodaki dosyalara nasıl ulaşabiliriz? İkincisi de diğer videoda son kısımda Intel chipset kurdu, o tam olarak ne için? İşlemci içinse eğer ben AMD mi kurmalıyım?

Windows'u kurma:

• ISO dosyasını indiriyorsun. Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum
  • Rufus uygulamasını indiriyorsun. Rufus
  • USB'yi takıyorsun.
  • Rufus uygulamasını açıyorsun.
  • İndirdiğin Windows 10 ISO dosyasını seçiyorsun "seç" yerinden.
  • Dosya sistemi NTFS seç. Genellikle Rufus kendisi ayarlıyor bunu.
  • Disk bölüm düzeni MBR veya GPT olarak seçeceksin, eski bilgisayarsa MBR seç. Anakartın UEFI destekliyorsa GPT seç.
  • Rufus'un başlat tuşuna basıyorsun, sana verilerini silinebileceğini söylüyor. Tamam diyorsun.
  • Tamamlandıktan sonra USB belleğin içine ISO dosyan yazılmış olacak.
  • BIOS'a gir, boot yerine gir, USB'i 1. sıraya al ve Save yap çık. Windows kurulum ekranı gelecek.
  • Şimdi yükle bas.
  • Lisans sorarsa, eğer lisansın yoksa ürün anahtarım yok tıklayın.
  • İstediğin sürümü seç: Home öneririm.
  • Disk biçimlendirme ekranı gelince temiz kurulum istiyorsan tüm diskleri biçimlendir. Sil yaparak tek disk haline getirebilirsin. Yeni tıklayarak istediğin boyutta bir disk bölümü oluşturabilirsin.
  • İleri dedikten sonra Windows dosyaları yüklenecek.
  • Diğer şeyleri de yaptıktan sonra masaüstü gelecek.
Rufus istemezsen Ventoy kullanabilirsin bu arada.

Windows kurulumu sonrası:

Çok teşekkürler hocam fakat 2 konuyu anlamadım. İlk videodaki dosyalara nasıl ulaşabiliriz? İkincisi de diğer videoda son kısımda Intel chipset kurdu, o tam olarak ne için? İşlemci içinse eğer ben AMD mi kurmalıyım?
Windows 10 22H2 64 bit sürümünü buradan, Rufus adlı programı ise şuradan indirebilirsiniz.
Ana kartınızın Asus olduğunu gördüm ve sitesine girip Chipset sürücüsünün linkini buldum. Onu da buradan indirip kurabilirsiniz.

Önce bu;

Sonra bu;

Windows'u kurma:

• ISO dosyasını indiriyorsun. Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum
  • Rufus uygulamasını indiriyorsun. Rufus
  • USB'yi takıyorsun.
  • Rufus uygulamasını açıyorsun.
  • İndirdiğin Windows 10 ISO dosyasını seçiyorsun "seç" yerinden.
  • Dosya sistemi NTFS seç. Genellikle Rufus kendisi ayarlıyor bunu.
  • Disk bölüm düzeni MBR veya GPT olarak seçeceksin, eski bilgisayarsa MBR seç. Anakartın UEFI destekliyorsa GPT seç.
  • Rufus'un başlat tuşuna basıyorsun, sana verilerini silinebileceğini söylüyor. Tamam diyorsun.
  • Tamamlandıktan sonra USB belleğin içine ISO dosyan yazılmış olacak.
  • BIOS'a gir, boot yerine gir, USB'i 1. sıraya al ve Save yap çık. Windows kurulum ekranı gelecek.
  • Şimdi yükle bas.
  • Lisans sorarsa, eğer lisansın yoksa ürün anahtarım yok tıklayın.
  • İstediğin sürümü seç: Home öneririm.
  • Disk biçimlendirme ekranı gelince temiz kurulum istiyorsan tüm diskleri biçimlendir. Sil yaparak tek disk haline getirebilirsin. Yeni tıklayarak istediğin boyutta bir disk bölümü oluşturabilirsin.
  • İleri dedikten sonra Windows dosyaları yüklenecek.
  • Diğer şeyleri de yaptıktan sonra masaüstü gelecek.
Rufus istemezsen Ventoy kullanabilirsin bu arada.

Windows kurulumu sonrası:

Çok teşekkürler hocam çok güzel açıklamışsınız. Bu ikisi bana yardımcı olacaktır.

Windows artık her şeyi otomatik ayarlıyor Custom ISO kurmadıkça hayatınızda ilk defa format atıyormuş gibi tavsiye almanıza gerek yok bence :)

Yazdığım yazıyı güzelce okumuş olsaydınız "bu sefer kendim format atmak istiyorum fakat daha önce hiç yapmadım." diye yazdığımı görürdünüz. Aşağılamaya çalışmak yerine yardımcı olabilir veya başlığa hiç bakmayabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı