S
Silinen üye 185173
Ziyaretçi
Selamlar, formatın zararlı olduğu söyleniyor. Peki format atmak yerine ne yapmalıyız?
Formatın zararlı olduğu söyleniyor.
Peki format atmak yerine ne yapmalıyız?
Selamlar, formatın zararlı olduğu söyleniyor. Peki format atmak yerine ne yapmalıyız?
Bu mantığa göre bilgisayarı kullanma. Çünkü kullanırken de sabit diskin ömrünü azaltıyorsun. Formatın hiçbir zararı yoktur. Format işlemi, sabit diskten veri siler. Bu zaten sabit diskte her gün yapılan bir işlemdir. Sabit disk, format atıldı diye bir günde ekstra yavaşlamaz. "Format zararlıdır", bir bakkal uydurmasıdır. Diskten dosya silmek ne kadar zararlı ise format da o kadar zararlıdır.
Bilgisayarını paketleyip tavan arasına kaldırabilirsin. Format zararlıdır mantığına en güzel çözüm budur. Net.
Denetim masasından imaj alıyorum geri yüklüyorum bazı dosyalarda sorunlar oluşuyor bazı dosyalar silinmiyor. Mesela imaj aldım sonra program kurdum ve eski imaja döndüm o programın bazı dosyaları kalıyor ve sorun yaratıyor.%100 katılıyorum. Veri yazma/silme işleminden farkı yoktur format atmanın, yani hiçbir zararı yoktur. Format atmak dışında yapılabilecek en kolay şey de temiz sistem kurulumu, güncellemeler ve sürücü yüklemelerinin ardından sistem imajını almaktır. (Eskiden mekanik diskler kullanıldığında format atmak saatler sürerdi fakat şuan 20-30 dk içerisinde tamamen hazır hale getiriliyor sistem) Aradığınız şey alternatif çözümse eğer sistem imajı almak güzel bir çözümdür.
Bütün programlarınızı kurduktan sonra Acronis gibi bir yazılımla disk imajı alırsanız herhangi bir problemle karşılaşmazsınız.Denetim masasından imaj alıyorum geri yüklüyorum bazı dosyalarda sorunlar oluşuyor bazı dosyalar silinmiyor. Mesela imaj aldım sonra program kurdum ve eski imaja döndüm o programın bazı dosyaları kalıyor ve sorun yaratıyor.
Teşekkürler, deneyeceğim.Bütün programlarınızı kurduktan sonra Acronis gibi bir yazılımla disk imajı alırsanız herhangi bir problemle karşılaşmazsınız.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.