Format atmadan anakart değişimi yapılabilir mi?

Jackeylove 1

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,

MSI A320M Pro-E anakartımı B450M S2H ile 2 gün sonra değiştireceğim. Herkes format atın demiş ama format atılmaması lazım çünkü önemli bilgiler var ve ayırt edemem, format atmadan eski anakartın bilgilerini nasıl silebilirim?

Windows 7 kullanmıyorsunuz ki. Windows 10, anakart gibi küçük bir parça değişimine kendini uydurur. Sistemden anakartı çıkarıp direkt olarak yenisini takmanız bile yeterli olacaktır. SSD'ye bir şey olmadıkça Windows 10 bilgilerinize de bir şey olmaz.

Sistem büyük bir ihtimal ile açılır fakat tam olarak aynı seri chipset olmadığı için ileride (aynı sürücüyü kullanabilir fakat bu yeterli değil) sorunlar veya performans kayıpları ile karşılaşabilirsiniz. Dosyaların yedeğini alıp temiz kurulum şart.

Tek tek o anakarta ait sürücüleri kaldırmak çok düzgün bir çözüm olmaz.

Windows 7 kullanmıyorsunuz ki. Windows 10, anakart gibi küçük bir parça değişimine kendini uydurur. Sistemden anakartı çıkarıp direkt olarak yenisini takmanız bile yeterli olacaktır. SSD'ye bir şey olmadıkça Windows 10 bilgilerinize de bir şey olmaz.

Çok ezbere bir cümle kurmuşsunuz sayın hocam. Öyle böyle şöyle değil bu işler.

Anakart değiştikten sonra BIOS'a gömülü key varsa o bile gidiyor.

Sistem büyük bir ihtimal ile açılır fakat tam olarak aynı seri chipset olmadığı için ileride (aynı sürücüyü kullanabilir fakat bu yeterli değil) sorunlar veya performans kayıpları ile karşılaşabilirsiniz. Dosyaların yedeğini alıp temiz kurulum şart.

Tek tek o anakarta ait sürücüleri kaldırmak çok düzgün bir çözüm olmaz.

Bana da mantıklı gelmiyor hata verecektir illaki ses sorunu falan peki üstüne yazsak olur mu? Mesela AMD'nin sitesinden B450 çipseti indirip kursam ne olur? Şimdilik kurtarsın ileride format atacağım.

Çok ezbere bir cümle kurmuşsunuz sayın hocam. Öyle böyle şöyle değil bu işler.

Anakart değiştikten sonra BIOS'a gömülü key varsa o bile gidiyor.

Bu Windows'un boot edilmeyeceği anlamına gelir mi? Ben buradaki tek çare format algısını yıkmak için bu mesajı yazdım, bilginize.

@Enes3078 Windows 7'de oluyor muydu?

Windows 7 donanım değişikliklerine kapalı bir OS. Windows 7 olsa çalışmama ihtimali var fakat yine de kesin çalışmaz gibi bir durum yok. Sadece Windows 10'a göre çok yüksek bir ihtimale sahip Windows 7 o kadar.

Bu Windows'un boot edilmeyeceği anlamına gelir mi? Ben buradaki tek çare format algısını yıkmak için bu mesajı yazdım, bilginize.
Boot edilmez dediğimi hatırlamıyorum zira ilk yorum sizin. :)
Zaten "Evet kullanabilirsiniz" yazmışım... 🎭

Format algısı ne demek hocam?

İşletim sistemini temiz kurulum yapmak kadar sağlık bir şey yoktur.

Özellikle yeni bir parça takılıyor anakart gibi... Herkesin tercihi kendine elbette lakin temiz kurulumla ile sıfırdan tanıyıp parçaları kullanmanın zararı yoktur, faydası vardır. Olasılık yapacaksak eğer;

Formatsız anakart değişimi: %50 sorun, %50 sorun yok.

Formatlı değişim: %100 sorun yok.

Ek olarak, sorundan kastınız önemlidir. Boot edilsin çalışsın yeter ara sıra donsun, restart yapsın, mavi ekran versin, stabil olmasın... :)

Bunlar sorun gibi gözükmüyorsa eyvallah tabii ki. 🤗🤷‍♂️

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı