Format atmadan virüs nasıl temizlenir?

Keşke size yardımım dokunsaydı. Bundan sonra goodbydpı kullananlara özellikle diyeceğim Kaspersky kurmayın diye. Üzerine basa basa. Kurarsa konuda yardım etmeyeceğim. Size yardımcı olamadığım için çok içime oturdu ya.
uok önemli değil, discordu kullanamamam sıııntı oldu, gbyedpi çalışmıyor toptan, yine de teşekkürler, formatta git-geldeyim.

Konuyu biraz hortlatmış oluyorum maalesef, ancak sorunu yaşayan arkadaşlar varsa diye sorunu buldum. Öncelikle sistemde virüs varmış, teknik ekip geldi bunun için. Virüsün kaynağını bulamadık. Türktelekom, türknet vs. de 100 mbps çıkarken speedtest by ookla da 12 mbps download alıyordum. Teknik ekip diğer bilgisayarda ethernet ile bağlanıp cmdden "ping www.google.com -t" yapınca o bilgisayarda dahi ping değerleri 1000 civarlarına çıkmaktaydı. Sorunun internetti mi olduğunu anlamak için önce kabloyu, sonra modemi değiştirdiler. Ancak hala aynıydı. Farkettik ki benim bilgisayarıma bağlı ethernet kablosunu sökünce diğer bilgisayardaki ping değerleri normalleşiyor, benim ethernet kablomu taktığımızda yükseliyordu. Farklı bir eth kablosu ile denedik ancak nafile, yine aynı. Özellikle son günlerde bilgisayar iyice kasmaya başlamıştı. Sadece internet açısından değil, bir fotoğrafı dahi açmak 1 dakika sürüyordu.Tüm fotoğraflarımı ayıklamam hem pc nin yavaşlığından hem de fotoğrafların fazlalığından günlerce belki de haftalarca süreceği için biraz üzüle üzüle format attım. Anlık olarak ping değerlerim düzelmiş gibi görünüyor. Umarım bios virüsü tarzı bir şey değildir. Dediğim gibi hortlattığım için kusura bakmayın ancak aynı sorunu yaşayan arkadaşlar benim çözüm yöntemim ile belki sorununu çözer. Çok şey yazacaktım buraya aslında, ancak yazmaya başlayınca kafam daldı, hepsini unuttum. Bana bu yolda yardımcı olan, olmaya çalışan, olmak isteyen ancak olamayan tüm herkese çok teşekkür ederim. İyi akşamlar, iyi forumlar dilerim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı