Format atmak fidye yazılımını temizler mi?

Anıl TOK

Centipat
Herkese iyi sabahlar, bir oyun indiriyordum ve Torrent dosyası aracılığı ile fidye virüsü diye bir şey bulaştı. internetten biraz araştırdım dosya şifreliyorlarmış vs. Ama benim bütün dosyalarım harici bir harddiskte yedekli, bilgisayarıma format atmam virüsün tamamen temizlenmesine yardımcı olur mu? Yardımcı olacak biri varsa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese iyi sabahlar, bir oyun indiriyordum ve Torrent dosyası aracılığı ile fidye virüs ü diye bir şey bulaştı. İnternetten biraz araştırdım dosya şifreliyorlarmış vs. Ama benim bütün dosyalarım harici bir harddiskte yedekli, bilgisayarıma format atmam virüs ün tamamen temizlenmesine yardımcı olur mu? Yardımcı olacak biri varsa çok sevinirim.

Format atmadan önce antivirüs yazılımları ya da ücretsiz AdwCleaner, Malware, Spyware programlarıyla temizlemeyi deneyebilirsiniz. Temizlenir tabii ki ama son çare format atmak olsun bence. Olur da format atarsanız da diskin diğer bölümleri ve harici diskinizi de taramanızı öneririm.

Ben silineceğini düşünüyorum. İyice rahat etmek istiyorsanız hem C sürücüsüne hem de D sürücüsüne format atın. Zaten dosyalarınız harici diskteymiş. Eğer harici diski virüs bulaştıktan sonra takmadıysanız dosyalarınıza da bir zarar gelmemiş demektir. Format atarak kurtulabilirsiniz. Aslında format atmadan da kurtulmak mümkün (KIS 2020 ve Kaspersky Rescue Disk ile tarayarak) fakat zaten dosyalarınız harici diskte olduğu için formatın daha kısa süreceğine inanıyorum.

Herkese iyi sabahlar, bir oyun indiriyordum ve Torrent dosyası aracılığı ile fidye virüsü diye bir şey bulaştı. internetten biraz araştırdım dosya şifreliyorlarmış vs. Ama benim bütün dosyalarım harici bir harddiskte yedekli, bilgisayarıma format atmam virüsün tamamen temizlenmesine yardımcı olur mu? Yardımcı olacak biri varsa çok sevinirim.
Malwarebytes

Yedek diski sakın bilgisayara takmayın onlar şifrelenmediyse veya ağda olan bir cihaza.
Bilgisayara format atın, ağa bağlı cihazlarda sorun yoksa Kaspersky IS ile sistemleri taratın sorun yoksa takabilirsiniz harici diski.
AV kullanın bundan sonra.

Niye satın almıyorsunuz? Birçok artısı var korsan yazılıma göre. Korsan kurmanın sonu bu olur. Malwarebytes Anti-Malware, Norton Power Eraser ve Kaspersky Virus Removal Tool kurup tarama yapın. Ekstra olarak KRD ISO kalıbını bir USB/CD/DVD yazdırıp tarama yapın. Decrypt olarak EmsiSoft Decrypt ve STOP Ransomware kullanın. @Murat5038 haklı. Anti-Virüs yazılımını virüs bulaşınca değil, bulaşmadan önce kullanmalısın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı