Format atmak laptopu temizlemek ile aynı işlevi görür mü?

woax

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bilgisayarım bayağı bir yavaşladı arkadaşlar. HP laptop kullanıyorum, 2 senedir temizlemedim, sanırım içi bayağı tozlu. Temizletmeye de üşeniyorum açıkçası. Format atsam performansını arttırabilir miyim? Yoksa temizletmeye götürmem şart mı? Bilgisayar 5 yıllık fakat canavar. GTA 5'i bile rahat oynayabiliyorum. Ek kısmına sistem özelliklerimin resmini koyacağım.

1575836093335.png

Bilgisayarım bayağı bir yavaşladı arkadaşlar. HP laptop kullanıyorum, 2 senedir temizlemedim, sanırım içi bayağı tozlu. Temizletmeye de üşeniyorum açıkçası. Format atsam performansını arttırabilir miyim? Yoksa temizletmeye götürmem şart mı? Bilgisayar 5 yıllık fakat canavar. GTA 5'i bile rahat oynayabiliyorum. Ek kısmına sistem özelliklerimin resmini koyacağım.

Eki Görüntüle 470720
Modeliniz veya diğer sistem bileşenleriniz nedir ?

Öncelikle yedeklerinizi alın, sonrasında eğer işi bilmiyorsanız; bu işi en iyi şekilde yapabilecek bir tanıdığınız varsa ona teslim edin. Üşenmeyin efenim :)

GTA 5'i nasıl 4 GB RAM ile oynuyorsunuz?
Ekran kartından ayarlarını düzgün yaparsan kasmadan düşük ayarlarda rahat oynarsın kardeşim :)
Hem temizleyip hem format atmanız hatrı sayılır bir rahatlama sağlayacaktır depolama biriminize ve soğutma performansınıza.
Hocam ayarlardan format atmaya baktım da işime gelmedi sadece "D" diskini korumaya alamıyor muyum ? Diğer ne varsa silinsin.

Ekran kartından ayarlarını düzgün yaparsan kasmadan düşük ayarlarda rahat oynarsın kardeşim :)

Hocam ayarlardan format atmaya baktım da işime gelmedi sadece "D" diskini korumaya alamıyor muyum ? Diğer ne varsa silinsin.
Ekran kartı ayarlarıyla alakası yok 4 GB RAM ile takılmalar yaşarsınız. Bende GT 920MX var çok rahat GTA 5 oynatıyor ama 4 GB RAM olduğundan takılmalar yaşıyorum.

Formatı "C" diskine atarsanız "D" diskinde bulunan dosyalar silinmez.

Format atarak disk de bulunan virüs (tabi dosyaya gömülü ise) ve gereksiz dosyaların oluşturduğu fazla yerden kurtulursunuz ama laptopun içini temizlerseniz: Fanların daha rahat dönmesini, diğer bileşenler de bulunan tozlardan da kurtulur dolayısıyla soğutmayı ve bileşenlerin çalışma performansını çok daha sağlıklı hale getirirsiniz. (zamanın da işlemci fanı nedeniyle PC/laptopun açılmadığı veya açılıp kapandığı çok oldu.)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı