Format atmak virüsleri temizler mi?

Progezzion

Centipat
Daha fazla  
FreeDOS bilgisayar almıştım bir komşuya Windows kuru ver diye vermiştim. Office falan kuracağım diye içine 7 tane virüs yüklemiş. Format atsam içine hiç virüs bulaşmamış gibi güvenle kullanabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
FreeDOS bilgisayar almıştım bir komşuya Windows kuru ver diye vermiştim. Office falan kuracağım diye içine 7 tane virüs yüklemiş. Format atsam içine hiç virüs bulaşmamış gibi güvenle kullanabilir miyim?
Hocam komşuya vereceğinize keşke mahalle bilgisayarcısına ya da 16 gb'lık bir flashbellek ile rufus kurulumu yapsaydınız.

Virüsün türüne bağlı. Şansınızı deneyin çok büyük ihtimalle temizlersiniz.
Solucan rus truvası vb bi de büyük büyük virüsler diyor

Yüzde 99 temiz olur. Kaspersky free yükleyip tarattır sorun bulmazsa temizdir.
Asus aldıydım McAfee ile anlaşmalarımı ne var galiba ondan yüklemeyi düşünüyordum. Format atınca tüm veriler silinmiyor mu %1 ihtimal nasıl oluyor?

Hocam komşuya vereceğinize keşke mahalle bilgisayarcısına ya da 16 gb'lık bir flashbellek ile rufus kurulumu yapsaydınız.
Video izleyip kendim yapacaktım da ne olur olmaz bozarım bi şey olur diye tanıdık diye verdim 10 yıldır yapıyorum bu işleri dediydi. Tanımadığım birine verip virüs vb kaptırım diye korkarken başıma gelenler.

Genel olarak temizler FUD'lu değilse kesin çözüm için kurulum USB'yi başka bir bilgisayardan hazırlayın kesin silinecektir.

Solucan rus truvası vb bi de büyük büyük virüsler diyor.

Asus aldıydım McAfee ile anlaşmalarımı ne var galiba ondan yüklemeyi düşünüyordum. Format atınca tüm veriler silinmiyor mu %1 ihtimal nasıl oluyor?

Video izleyip kendim yapacaktım da ne olur olmaz bozarım bi şey olur diye tanıdık diye verdim 10 yıldır yapıyorum bu işleri dediydi. Tanımadığım birine verip virüs vb kaptırım diye korkarken başıma gelenler.

Format atarken bilgisayarı bozmazsınız aslında. O kadar da zor değil.

McAfee o kadar da şey bir antivirus değil ona o kadar da güvenmemek lazım.

Genel olarak temizler FUD'lu değilse kesin çözüm için kurulum USB'yi başka bir bilgisayardan hazırlayın kesin silinecektir.
Freedostan Windows kurarkenki usbden de virüs bulaşma ihtimali olur mu? Format ile o da silinir mi?

Format atarken bilgisayarı bozmazsınız aslında. O kadar da zor değil.

McAfee o kadar da şey bir antivirus değil ona o kadar da güvenmemek lazım.
Hangi programı önerirsiniz ücretli mi almak gerekir?

Freedostan Windows kurarkenki usbden de virüs bulaşma ihtimali olur mu? Format ile o da silinir mi?

Hangi programı önerirsiniz ücretli mi almak gerekir?
Bence çok bilinmedik uygulama indirmiyorsaniz almanıza gerek bile yok. Defender yetiyor zaten artık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı