Format atmak yerine sistem sıfırlanırsa sorun çıkar mı?

zıbab ivjj

Hectopat
Daha fazla  
Sistemi çözemediğim bir sorundan dolayı formatlamak istiyorum. Merak edenler için sorunum şu.

Oyun oynarken kendi kendine alta atma sorunu. Win tuşuna basmama rağmen kendi kendine alta atıyor. Hiçbir şekilde çözümünü bulamadım.
Formatlamak istiyorum lakin sorum şu.
Orijinal Win 8.1'im var. Şu an sistemde 11 yüklü. Bilgisayar ayarlarından bu bilgisayarı sıfırlamamda herhangi bir sakınca var mıdır?

Formatta işletim sistemini de silersin ancak sıfırlamada sadece uygulamalar ve programlar silinir ve ilk haline gelmesi sağlanır.

Virüs taraması yaptınız mı?
Malwarebytes ücretsiz sürümünü kullanıyorum çok kez de taradım lakin bir sorun gözükmüyor.

Klavyede sorun olabilir mi? Başka klavyeden denediniz mi?
Yok hocam farklı klavyede de aynı şekilde.

Formatta işletim sistemini de silersin ancak sıfırlamada sadece uygulamalar ve programlar silinir ve ilk haline gelmesi sağlanır.
Peki varsayalım virüs var. Sıfırlama durumunda virüs silinebilir mi? Yoksa illa format gerekli midir?
Dediğim gibi virüs olabilir mi emin değilim çünkü tarama yaptığım zaman bi problem gözükmiyor.

Sıfırlamayı da tercih edebilirsin elbette ama yerinde olsam Windows ISO'mu yazdırıp temiz format atardım.
Format at kafa rahat olsun. Windows 11 indirip flasha yazman 30 dakika ancak sürer.
Tamamdır teşekkürler dediğiniz gibi garanti olsun en iyisi format atayım. İyi forumlar diliyorum. İyi akşamlar cümleten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı