Çözüldü Format atmaya çalışırken GPT USB yapınca "UEFI desteklemiyor" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

umut_jx

Centipat
Daha fazla  
Foxconn anakart takılı eski bir bilgisayarım var. 4-5 farklı Windows 10 ISO'su indirip flashbelleğe hem MBR hem GPT olarak boot ederek format atmaya çalıştım ama olmuyor. GPT USB yapınca UEFI desteklemiyor diye hata alıyorum. MBR USB ile boot ederek açınca 'press any key to boot from USB" yazısı geliyor bir tuşa basıyorum saliselik bir titreşim oluyor ve sol üst köşede _ alt çizgi şeklinde bir şey beliriyor ve o ekranda kalıyor asla formata geçiremiyorum.

En son format atmayayım bari HDD'den SSD'ye taşıma yapayım diyerek şu yöntemi denedim.
Windows'u SSD'ye taşıma - disk klonlama.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bilgisayarda HDD'deki Windows'u SSD'e taşımak için videodaki bu yöntemi denedim disk yönetiminden.
SSD'yi MBR olarak biçimlendirdim sonra taşıma işlemini yaptım ama yine açılışta sol üstte _ alt çizgi çıkıyor ve açılmıyor.

SSD'e kendi güncel bilgisayarımdan GPT bir USB UEFI olarak format atabiliyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
Sadece SSD'yi bağlayarak önceden kullandığım USB ile tekrar formata geçirdim. O çizgi ekranında bir 15 dakika kadar bekleyince format başladı, sorun çözüldü. Teşekkür ederim biraz sabırlı olsam 3 gün uğraşmayacakmışım 😁
Bilgisayarınızda GPT yoksa zaten olmaz. Üstelik o ekranda random basmanız lazım tuşlara eğer algılamıyorsa. O "_" işareti çıkınca 10 dakika kadar bekleyin, SSD varsa daha hızlı olabilir, HDD varsa daha yavaş olabilir süresi.

Foxconn anakart takılı eski bir bilgisayarım var. 4-5 farklı Windows 10 ISO'su indirip flashbelleğe hem MBR hem GPT olarak boot ederek format atmaya çalıştım ama olmuyor. GPT USB yapınca UEFI desteklemiyor diye hata alıyorum. MBR USB ile boot ederek açınca 'press any key to boot from USB" yazısı geliyor bir tuşa basıyorum saliselik bir titreşim oluyor ve sol üst köşede _ alt çizgi şeklinde bir şey beliriyor ve o ekranda kalıyor asla formata geçiremiyorum.

En son format atmayayım bari HDD'den SSD'ye taşıma yapayım diyerek şu yöntemi denedim.
Windows'u SSD'ye taşıma - disk klonlama.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bilgisayarda HDD'deki Windows'u SSD'e taşımak için videodaki bu yöntemi denedim disk yönetiminden.
SSD'yi GPT olarak biçimlendirdim sonra taşıma işlemini yaptım ama yine açılışta sol üstte _ alt çizgi çıkıyor ve açılmıyor.

SSD'e kendi güncel bilgisayarımdan MBR bir USB ile format atabiliyorum.

Anakartin UEFI desteklemiyorsun GPT olmaz ki zaten.

Bilgisayarınızda GPT yoksa zaten olmaz. Üstelik o ekranda random basmanız lazım tuşlara eğer algılamıyorsa. O "_" işareti çıkınca 10 dakika kadar bekleyin, SSD varsa daha hızlı olabilir, HDD varsa daha yavaş olabilir süresi.
evet GPT yok uefi desteklenmiyor 'press any key to boot from USB" bu yazıdan sonra klavyede ki tuşlara basıyorum ve _ çizgi çıkıyor beklemeyi denediğim de oldu 5-10 dakika kadar ama bir türlü geçmiyor daha uzun mu beklememi öneriyorsunuz

Dostum Windows 10 ISO'sunu indir Rufus da MBR seç flashe at boot da flashi sec direk formata başlar.
4-5 farklı iso ile denedim farklı usb lere kurarakta denedim ama hep 'press any key to boot from USB" bu yazıdan sonra _ çizgi çıkıyor ve kalıyor bir kerede uzun beklemeyi deneyeceğim

@umut_jx HDD mi SSD mi var? HDD ise beklemeniz lazım daha, bazen çok uzun sürüyor. Üstelik çizgi yanıp sönüyorsa beklemeniz gerekmekte.

Evet GPT yok UEFI desteklenmiyor 'press any key to boot from USB" bu yazıdan sonra klavyede ki tuşlara basıyorum ve _ çizgi çıkıyor beklemeyi denediğim de oldu 5-10 dakika kadar ama bir türlü geçmiyor daha uzun mu beklememi öneriyorsunuz.

4-5 farklı ISO ile denedim farklı USB'lere kurarakta denedim ama hep 'press any key to boot from USB" bu yazıdan sonra _ çizgi çıkıyor ve kalıyor bir kerede uzun beklemeyi deneyeceğim.

Ekran görüntüsünü atın.

@umut_jx HDD mi SSD mi var? HDD ise beklemeniz lazım daha, bazen çok uzun sürüyor. Üstelik çizgi yanıp sönüyorsa beklemeniz gerekmekte.
SSD var tamamdır ben bir kere de bi yarım saat kadar beklemeyi deneyeceğim teşekkür ederim

Ekran görüntüsünü atın.
şu an bilgisayarda değilim google dan buldum bu fotoğrafı ama aynı bu ekranda kalıyor hiçbir fark yok

Dosya Ekleri

• HATA.jpg
    HATA.jpg
    142,4 KB · Görüntüleme: 36
@umut_jx hocam fotoğraftaki gibi düz mü duruyor yoksa yanıp sönüyor mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı