Merhabalar uzun zamandır Windows 7 kullanmaktayım fakat Windows 8.1'e geçmek istiyordum. Yaptığım araştırmalar sonucunda geçmemin daha iyi olacağını düşünüyorum fakat temiz kurulum yapmak istiyorum. Rufus ile yazdırıp ama format sonrası hangi programları yüklemem gerekir acaba ve kesinlikle yüklemem gereken programlar nelerdir?
Yeni bir sistem topladınız veya sıfırdan bir kurulum yaptınız sonrasında neler yapılmalı? Rehberimizde bu konuya değineceğiz. Windows Update, Etkinleştirme, Sürücüler ve Ayarlar Format sonrası yapmamız gereken ilk şeylerden biri Windows Update. Update yapılmasının amacı kurulan Windows...
İlk olarak Windows update üzerinden tüm güncellemeleri yapıyorum. Sonra Chipset ve Ekran kartı sürücülerini güncelliyorum. Arından kullanmadığım Windows 10 uygulamalarını kaldırıyorum. Microsoft store güncellemelerini yaptıktan sonra uygulama yüklemeye geçiş yapıyorum.
Kendim şu uygulamaları yüklüyorum.
Bulk Crap Uninstaller (BCUninstaller, BCU) is a free, open source program manager. It excels at removing large amounts of applications with minimal user input.
Download Wise Disk Cleaner to clean up your disk of useless and outdated junk files, browser traces, cookies, and history on your disks. Free up your disk space, protect your privacy, and make your PC run faster.
Use Wise Registry Cleaner to clean invalid registry entries, fix Windows registry errors, defragment Windows registry, and keep your PC performing at its best.
www.wisecleaner.com
Patch My PC üzerinden Visual C++ Paketlerini yüklüyorum.
Simplify third-party patching in Microsoft SCCM, Intune, or on your home PC. Over 1,800 enterprises trust us to keep apps patched on 5.6+ million computers.
patchmypc.com
Bunlara ek olarak Spotify, YouTube Müzik, Discord ve Steam benzeri oyun indirme uygulamalarını yüklüyorum. Ayrıca Kaspersky IS antivirüs kullanıyorum.
En son olarak tarayıcı için bağlantıdaki ayar ve uzantıları öneririm.
Google Chrome, Google tarafından geliştirilen ücretsiz bir web tarayıcısıdır. Eylül 2008'de Microsoft Windows sürümü yayımlanmış; daha sonra Linux, macOS, iOS ve Android sürümleri de geliştirilmiştir. Google, Chrome'un kaynak kodlarının büyük kısmını Chromium adlı açık kaynak projesi kapsamında...
www.technopat.net
Kurulum işlemleri bitince, açık uygulamaların hepsini kapatıyor. Bağlantıdaki 2. yöntemi uyguluyorum.
Merhabalar, Çoğu Technopat üyelerimizin de sıkıntı çektiği sistem yavaşlığı ve aralıklı donmalarla maruz kalanlar ve maruz kalmamak isteyenler için temel düzeyde bir yönerge hazırladım. Bu yönergedeki adımlar sonucunda bilgisiyarınızdaki gereksiz süprüntü dosyalar ve adware tarzındaki...
Windows 10 geçmen daha iyi olur. Eğer 8.1 kurmanın spesifik bir nedeni yoksa.
Benim için formattan sonra mutlaka yüklediğim programlar;
Asus GPU Tweak II ( Ram boşaltımı ve arkaplanda çalışan gereksiz programları devre dışı bırakmak için kullanıyorum. Bilgisayarı açtıktan sonra 1 kere yapıp programı kapıyorum.)
WinRAR
DirectX
Net.Framework
Vcredist
Google Chrome
GeForce Experience
Diğer arkadaşlara ek olarak, bütün Microsoft Visual sürümlerini ve DirectX sürümlerini yükleyen All in One Runtimes Download Aio kesinlikle yüklenmeli.
Asus GPU Tweak II ( Ram boşaltımı ve arkaplanda çalışan gereksiz programları devre dışı bırakmak için kullanıyorum. Bilgisayarı açtıktan sonra 1 kere yapıp programı kapıyorum.)