Format attıktan sonra ne yapılmalı?

Kaç senedir kullanırım hala bir sorununu görmedim.

Özellikle eski donanımlarda sorun çıkartıyor kendisi. Daha önce sırf test için elimde Atom işlemcili bir notebook bilgisayara kurdum ev bilgisayar mavi ekrandan geçilmez olmuştu. Allahtan bilgi sahibiyim ve temiz kurulum yapmayı biliyorum. :D

Sonrasında bir şekilde sistemi açtım ve yanlış sürücüler ile dolup taştığını gözlemledim. Bilgisayar kendini 5 dakikada bir kapatıyordu sürücü çakışmalarından dolayı ama dediğim gibi sonra kalıntısını bile bırakmadım. Şu an tek diyebileceğim mavi ekran ensenizde geziyor haberiniz olsun.
 
Ses driverlarının silinmiş olması bekliyordum lakin silinmemiş direk ses geldi. Ekran kartının driverınıda yükledim. Kullandığım uygulamaları da şu an yüklüyorum.
Genelde eski ses sürücüsü yüklü geliyor, bende yakın zamanda windows 8.1 kurulumu yaptım ve ses cidden kalitesiz ve az geliyordu. ses kartınızın sürücüsü bulun ve en güncel sürümünü yükleyin.
 
Technopat'ta bütün olması gereken önemli dll programlarının all in one şeklinde indirme kısmı vardı. Bir ara denk gelmiştim o sayfaya ama şimdi bulamadım. Microsoft .NET Framework, Microsoft Visual C++ bütün versiyonları ve DirectX gibi hepsi o konuda vardı. Ben formattan sonra full bunlarla uğraşmıştım.
 

Geri
Yukarı