980 Pro'ya 5 kere format attım sağlığı hâla %100Özellikle M.2 SSD ve SATA SSD ise ömrü çok kolay kısalacaktır. Dene ve gör![]()
980 Pro'ya 5 kere format attım sağlığı hâla %100
Ben ne kadar format attığımı hatırlamıyorum. 500'üde geçmiş olabilirim, 1000'ide ama ayrıca deneme amaçlı birleştirme programı kullandım. Diski tamamen sıfırlama programı kullandım.Hayır yemez, yer diyenlerin bilgi birikimi güncel değil veya hiçbir şey bilmiyorlar. Bilgisayarınıza format atıp birkaç yüz veriyi tekrardan diske yüklediniz diye hiçbir SSD bozulmaz. Eğer siz AliExpressten 5TL'ye SSD aldıysanız ve bozulduysa o sizin sorununuz. Piyasadaki hiçbir bilindik markanın SSD'si bu kadar kalitesiz değil. Windows formatı esnasında diskteki veri tamamen silinmiyor bile, sadece veri indeksten silinmiş gibi gösterilip yeni Windows verisi yazılıyor, bütün bir disk baştan aşağı boş veri ile doldurulmuyor. Formattan önce ve sonra disk yazma miktarına bakarsanız aradaki farkın 30-40GB kadar olduğunu görürsünüz, kullandığınız programları ve oyunları yüklemeniz hariç.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.