Çözüldü Format bilgisayarın ömrünü azaltır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

raweon07

Hectopat
1 ay önce aldığım Monster Tulpar T5 22.1 model laptopumu biraz hor kullandım. Bir anda bir sürü oyun yükledim. Ve birkaç masaüstü dengesizliği var, arama kısmının çalışmaması, oyunların arada hata vermesi gibi. Format atacağım ama yeni cihaza da atasım gelmedi nedense. Format bilgisayarın ömrünü azaltır mı veya SSD'nin boyutu, okuma yazma hızı vs. değişir mi?

Çözüm
Azaltmaz. Ortalama bir Windows boyutu 10-15 GB civarı desek hiçbir şey. 30 GB'lık basit bir oyunu kurmak bile 2 kere format atmış gibi dosya yazıyor SSD'ye.
Bu cümleden dolayı yanlış bilgi uyarısı aldınız. Hiçbir şirket bilgisayarınıza kurduğunuz yazılmdan dolayı cihazınızı garanti dışı bırakamaz. İster Linux kurarsınız itserseniz FreeDOS.

SSD, ömrü bu kadar kolay biten bir şey değil. Her gün format atsa bile SSD ömrünü 5 senede ancak bitirir. İnsanları korkutmayalım.

Uyarı cezanızı saygıyla karşılıyorum tabii ki siz benden daha fazla bilgi sahibisinizdir fakat yaklaşık 6 yıldır teknoloji perakende firmasında çalışıyorum. Notebook markaların tümünden bu şekilde geri dönüş aldığım için bu uyarıyı yapmıştım. Kulaktan dolma değil mağazacılıkta yaşadığım bir sorun.

Notebook markaların tümünden bu şekilde geri dönüş aldığım için bu uyarıyı yapmıştım. Kulaktan dolma değil mağazacılıkta yaşadığım bir sorun.
Yaklaşık 2 yıl teknik serviste çalıştım. Garantili cihazlara yüzlerce kez sıfırdan sistem yükleyip garantiye yollamışlığım vardır. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Yaklaşık 2 yıl teknik serviste çalıştım. Garantili cihazlara yüzlerce kez sıfırdan sistem yükleyip garantiye yollamışlığım vardır. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Ben genelde şu 8.1'den 10a geçen müşterinin tekrar farklı kaynak ile 8.1'e dönmesiyle çok sorun yaşadığımı biliyorum. Mevcutta öyle bir problem yoksa öğrenmiş oldum. Fakat hala satış yapıldıktan sonra verilen ve müşterinin imzasıyla onaylanan evraklarda bu koşul yazmakta.

Her format attığınızda tüm oyunları tekrar kuracaksınız. Atıyorum her gün format atarsanız SSD bayağı bir okuma yazma yapacak. Format atmaya ihtiyaç duyduğunuzda atarsanız sorun olmaz. Format atmadan önce eğer diski tamamen silecekseniz SSD'yi kendi Secure Erase yazılımıyla silmeni öneririm.

Hayır maximum 6 ayda bir atarım diye düşünüyorum. Diski silmeden yapsam bir sıkıntı olur mu?

Yardımlar için çok sağ olun. Bu kadar mesaj geleceğini tahmin etmemiştim 😃
Format atarken diski biçimlendirmem gerekecek sanırım. Bu durum diskin depolama alanını azaltır mı?

Bu cümleden dolayı yanlış bilgi uyarısı aldınız. Hiçbir şirket bilgisayarınıza kurduğunuz yazılmdan dolayı cihazınızı garanti dışı bırakamaz. İster Linux kurarsınız itserseniz FreeDOS.

SSD, ömrü bu kadar kolay biten bir şey değil. Her gün format atsa bile SSD ömrünü 5 senede ancak bitirir. İnsanları korkutmayalım.

Son düzenleme:
SSD ömrü için endişelenen arkadaşlar otomatik Windows defrag ya da Shadow Play gibi sürekli yaz-sil yapan uygulamalardan endişelenmeliler, dosya yükleyip silmekten ya da format atmaktan çok daha yıpratıcı bu söylediklerim.

Windows defrag dediğiniz disk kırpma değil mi? Ben yaklaşık 1 ay boyunca belki de 50 defa yapmışımdır sıkıntı olur mu?

Windows defrag dediğiniz disk kırpma değil mi? Ben yaklaşık 1 ay boyunca belki de 50 defa yapmışımdır sıkıntı olur mu?

SSD'niz merdiven altı üretim değilse bu kadar kısa bir sürede pek yıpratabileceğinizi sanmıyorum, fakat gelecekte bu söylediklerimden kaçınmaya özen gösterin. SSD'lerin zaten öyle aman aman bir bakıma, temizliğe ihtiyacı olmuyor. Söylediklerim dışında aşırı doldurmadığınızdan ya da aşırı ısınmadığından emin olmanız yeterli olacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı