Çözüldü Format ekranında disk silinmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sugoma

Hectopat
Daha fazla  
Şu an format ekranındayım. Tüm diskleri sildim ve sadece SSD ile HDD kaldı. HDD'yi de sıfırlamak istiyorum fakat sil ve biçimlendir onda çalışmıyor. Windows'u kurduktan sonra Dosya Gezgini'nden mi biçimlendirmem gerekiyor?

Çözüm
Şu an format ekranındayım. Tüm diskleri sildim ve sadece SSD ile HDD kaldı. HDD'yi de sıfırlamak istiyorum fakat sil ve biçimlendir onda çalışmıyor. Windows'u kurduktan sonra Dosya Gezgini'nden mi biçimlendirmem gerekiyor?

Diskpart ile HDD'yi biçimlendirmeyi deneyin. Shift+F10 ile CMD'yi açabilirsiniz.

Diskpart ile HDD'yi biçimlendirmeyi deneyin. Shift+F10 ile CMD'yi açabilirsiniz.

Çözüm
Bunu format ekranında yaparsam sorun olmaz değil mi? Şuan tam olarak diskleri sil biçimlendir yaptığımız yerdeyim ve HDD hariç her şeyi sildim.

Bunu format ekranında yaparsam sorun olmaz değil mi? Şu an tam olarak diskleri sil biçimlendir yaptığımız yerdeyim ve HDD hariç her şeyi sildim.

Sorun olmaz.

Shift ve F10 tuşlarına aynı anda basıp komut penceresini açın. Ardından;

1. diskpart yazın.
  2. list disk yazın.
  3. Önünüze diskleriniz çıkacak 0 ve 1 diye. Onların birisi SSD'niz diğeri de HDD'niz.
  4. sel disk 0 ya da 1 yazın. (Hangisini formatlayacaksanız)
  5. clean yazın.

İşlem tamamlandı. Diskiniz tamamen formatlanmış oldu. Diğer disk için de sel disk 0 ya da 1 yazın. Ona da clean komutu uygulayın. O da silinmiş olacak. Daha sonra format ekranına geri dönüp kurulumu tamamlayın.

Shift ve F10 tuşlarına aynı anda basıp komut penceresini açın. Ardından;

1. diskpart yazın.
  2. list disk yazın.
  3. Önünüze diskleriniz çıkacak 0 ve 1 diye. Onların birisi SSD'niz diğeri de HDD'niz.
  4. sel disk 0 ya da 1 yazın. (Hangisini formatlayacaksanız)
  5. clean yazın.

İşlem tamamlandı. Diskiniz tamamen formatlanmış oldu. Diğer disk için de sel disk 0 ya da 1 yazın. Ona da clean komutu uygulayın. O da silinmiş olacak. Daha sonra format ekranına geri dönüp kurulumu tamamlayın.
Teşekkürler CMD de silindi gösterdi şimdi kuruluma devam ediyorum. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Hocam kusura bakmayın tekrar rahatsız ediyorum. Kurulum tamamlandı güncellemeler indiriliyor fakat HDD şuan bu bilgisayar kısmında gözükmüyor. Ne yapmalıyım acaba?

Son düzenleme:
Teşekkürler CMD de silindi gösterdi şimdi kuruluma devam ediyorum. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Hocam kusura bakmayın tekrar rahatsız ediyorum. Kurulum tamamlandı güncellemeler indiriliyor fakat HDD şu an bu bilgisayar kısmında gözükmüyor. Ne yapmalıyım acaba?

Disk yönetimine girip HDD'yi biçimlendirin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı