Format nasıl atılır?

@vermillionp2
@nih

Orasını bilmem aga format ile sıfırlama arasında nasıl bir fark oluyor ki ben laptopuma yapmıştım dümdüz sıfır gibi olmuştu ve herhangi bir sıkıntı olmadı.
Bilgisayarda format etkisi bırakır, evet ama sıfırlama işleminde işletim sistemi hâli hazırda kurulu olan işletim sisteminin sıfırlama dosyalarıyla tekrar kuruluyor. Arkadaşın Windows'u korsan ve temiz kurulum yapmak istiyor. Sıfırlama işi çözmeyebilir, gereksiz ve uzun sürüyor.

Bilgisayarda format etkisi bırakır, evet ama sıfırlama işleminde işletim sistemi hâli hazırda kurulu olan işletim sisteminin sıfırlama dosyalarıyla tekrar kuruluyor. Arkadaşın Windows'u korsan ve temiz kurulum yapmak istiyor. Sıfırlama işi çözmeyebilir, gereksiz ve uzun sürüyor.

Tamamdır anladım hocam ben korsan olayını kaçırdım. Sağ ol.

1. O sisteme Windows 10 öneririm.
  2. Evet, Windows 8/8.1 kurarken key istiyor. Aşağıdaki ürün anahtarlarını girerek sürüm seçimi yapabilirsiniz:
    • Windows 8 (core): FB4WR-32NVD-4RW79-XQFWH-CYQG3
    • Windows 8 Pro: XKY4K-2NRWR-8F6P2-448RF-CRYQH
    • Windows 8 Pro with Media Center: RR3BN-3YY9P-9D7FC-7J4YF-QGJXW
    • Windows 8.1 (core): 334NH-RXG76-64THK-C7CKG-D3VPT
    • Windows 8.1 (core single language): Y9NXP-XT8MV-PT9TG-97CT3-9D6TC
    • Windows 8.1 Pro: XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB
    • Windows 8.1 Pro with Media Center: GBFNG-2X3TC-8R27F-RMKYB-JK7QT
    • Windows 8.1 Enterprise: MNDGV-M6PKV-DV4DR-CYY8X-2YRXH veya FHQNR-XYXYC-8PMHT-TV4PH-DRQ3H
  3. Üstteki ürün anahtarları sadece kurulum yaparken sürüm seçmek için, kurulumdan sonra kendi lisans anahtarınızı girmeniz gerek.
  4. SSD yoksa SSD almanızı öneririm.
  5. Format için aşağıdaki rehbere bakmanızı öneririm:

Buradaki aracı indirip bir bootable flash bellek yapın, bilgisayarınıza takıp yönergeleri takip edin. Ayrıntı istediğiniz yerlerde yardımcı olalım.
Aktifleştirmek için ise komut sistemine girilecek 3 satır komut yeterli olacaktır.
Kesinlikle Windows 10 kurman daha sağlıklı olacaktır.
Cmd ye format yazınca her şeyi siliyor diye biliyorum.
Sakın böyle ve benzeri bir yöntem denemeyin ayrıntılarını ve komutların ne işe yaradığını tam olarak öğrenmeden önce.

Eğer orijinal istiyorsanız Windows'un kendisinden key almanız gerekir. Başka yerlerden alacağınız OEM keylerin güvenilirliği sorgulanabilir. Hiçbir sorun çıkmayadabilir, aldığınız ilk gün geçersiz de kalabilir. Bilgisayarınıza herhangi bir program yüklemeden komut sistemi ile herhangi bir ücret ödemeden aktifleştirebilirsiniz Windows'unuzu KMS sunucularına bağlanarak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı