Format nasıl atılır?

Hocam, maalesef bu işler böyle. Format 50 TL olmuş. Rehberi izleyip yapın hocam. Zor değil.

50 TL verip korsan Windows kullanacağınıza, kendiniz orijinal atın. 50 TL para çekmiş bir de! Lisansını da verecek gibi!

Günümüz mahalle bilgisayarcıları artık sadece formattan para kazanabildikleri için bu fiyatlar normal çok yüklenmemek gerek. Adam belki 3 ay önce bir bilgisayar satış yapmıştır.

50 TL'ye format mı olur? Ayıp denilen bir şey var! 50 TL'ye format attıracağına bir tane Big King menü alır yanına cips ve kola stoğu ardından bilgisayarı formata bırakır film izler keyif yapardım :D. Şaka maka çok pahalı.

50 TL'ye korsan sistem yükleyip format atanlar olduğunu bilmiyordum. Format çok basit bir işlem. Bunun gibi basit ve çoğu kişinin yapabileceği işler için para verilmesine üzülüyorum. Kendin yapabilirsin, sıkıntı yaşamazsın. Yüklemek istediğin sistemin diskini USB'ye yazdıracaksın. USB'de ön yükleme bilgisi olması gerek, BIOS'tan USB'yi seçip ön yükleyebilmen için. Güvenli bot v.b seçenekleri kapatman gerekebilir. Birkaç kurulum videosu izlersen anlarsın. Çok basit, merak etme. Temiz kurulum yaparken disk boyutunu iyi ayarla, sonradan genişletme yaptığında çok iyi olmuyor. Formattan sonra ihtiyacın olan yazılım ve sürücüleri kuracaksın.

Öncelikle yapman gerekenler sırasıyla şu şekilde olmalı;
1- Anakart modelini öğrenmen
2- Sistemine uygun olan Windows sürümünü bulup USB belleğe yazman.
Sistemin destekliyorsa önerim - (Windows 10 64 Bit version 2004)
3- Sistemin silineceği için önemli dosyaların yedeğini alman
4- Anakart modelini internette aratıp BIOS'dan USB bellek nasıl 1. disk olarak gösterilir öğrenmen
5- Windows kurulumunda dikkat etmen gereken konu eğer bilgisayarında C ve D (isimleri farklı olabilir) iki bölüm varsa format atmadan önce boyutlarını bir yere not etmeni ve yanlış diski format atmamaya dikkat etmelisin.
Eğer yedeğini aldıysan 5. maddeye dikkat etmeyebilirsin.

Çok Saolun Format Atıktan sonra sıkıntı Yaşamam Simi Hata ile şu an Çok Sevindim
Arkadaşlar bu arada benim Windows 10 Pro format attıktan sonra yenimi alcam?

Hayır satın almanıza gerek yok.
Aynı anakarta format atacağınız için sistem OEM keyinizi format atarken tanıycaktır Key isteme bölümünü atlayıp cihazınızı format sonrasında internete bağladığınızda sisteminiz lisanslanmış olacaktır.
Not: Önerim her ihtimale karşı keyinizi bir kenara not edin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı