Format nasıl atılır?

süperman6143

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8 GB
SSD veya HDD modeli
256 GB SSD
Ekran kartı
MX110
İşlemci
i5 10. Nesil
Arkadaşlar ben format atmak istiyorum fakat Windows gider mi? Sonrası ne yapmam gerekecek? Kararsızım yani kısaca uygulamları tamamen silip birkaç hata da var onların düzelmesi için format atmak istiyorum fakat korkuyorum. Çünkü Windows gider diye. Bu olay sırasında yapacagım şeyleri bana anlatabilir mi birileri?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam format atmak için uygulamaları silmekle uğraşmana gerek yok. Kurulum ekranında zaten biçimlendirmek zorunda kalacaksın. Format atmak da ayrıca çok kolay. Yeter ki indirdiğin ISO'da sıkıntı olmasın, ve yazdırırken de ayarlara dikkat et. YouTube'da var birsürü rehber.

Windows giderden kastınız nedir?
Normalde format atmak için Windows 10 ISO'sunu indirip Rufus ile bir USB belleğe yazdırırsın, sonra BIOS menüsünü açıp boot kısmında 1. olarak USB belleği seçersin, kurulum adımlarında istediğin diskleri biçimlendirirsin.

Format demek her şeyi silmek demek. Windows, oyunlar ve programlar gider tabii ki de.

Windows giderden kastınız nedir?
Normalde format atmak için Windows 10 ISO'sunu indirip Rufus ile bir USB belleğe yazdırırsın, sonra BIOS menüsünü açıp boot kısmında 1. olarak USB belleği seçersin, kurulum adımlarında istediğin diskleri biçimlendirirsin.
Rufusa ne gerek var? Windows'un kendi sitesinden yazdıralabiliyor.

Format demek her şeyi silmek demek. Windows, oyunlar ve programlar gider tabii ki de.

Rufus'a ne gerek var? Windows'un kendi sitesinden yazdıralabiliyor.

Ben en son onu kullanmaya çalıştığımda değişik saçma bir hata veriyordu, Rufus üzerinden yapmıştım, kendi yaptığım şekilde örnek verdim. Ayrıca Windows 11 kuracaksa arkadaş Rufus'tan Secure Boot ve TPM 2.0 gibi gereklilikler bypass edilebiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı