Format nasıl atılır?

Noria

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarda çakışan dosyalar vardı tam sorunu çözemedik format atacağım o yüzden. Boşuna format parası vermek istemiyorum servise 500 TL. Kendim İnternetten bakıp atacağım. Yap veya yapma dediğiniz, format atarken dikkat et dediğiniz öneri var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarın şu anda açılıyor mu?
Çalışan bir bilgisayarda, bilgisayara kurmak istediğin işletim sisteminin iso dosyasını indir ve Rufus ile minimum 8 GB olan bir USB'ye yazdır. Sonra format atmak istediğin bilgisayara tak USB'yi ve BIOS'a girip boot menüsüne gir oradan başlatma seçenekleri olacak USB'yi 1. sıraya atacaksın ve BIOS'u kaydedip açacaksın. Bilgisayar açılırken sana disk bölümlerini sorayacak. Tüm disk bölümlerini silip yeni bir disk bölümü oluşturacaksın ve Windows'u oraya kuracaksın.

Hocam windows'un kendisinden de atabilirsiniz ya da iso dosyasından usb ile de sadece seçenekleri söyleyeyim dedim

Önce minimum 8 GB bir USB lazım.

Sonra internetten Windows 11 ISO indireceksin.

Sonra Rufus ile USB'ye kuracaksın

BIOS'a girip bilgisayarınızı USB bellek ile başlatın (zaten internette videoları var)

Kurulumu yapın.

Başka bir bilgisayardan Windows 10 ISO'su indirip Rufus ile bu ISO dosyasını bir flashın içine kurmalısın.

USB'yi hazırladıktan sonra kendi bilgisayarına USB'yi tak ve açılırken delete veya F12 tuşlarına basarak BIOS ekranına gir. Sonrasında boot kısmından en üste kendi flashını getir ve yeniden başlat.

Yeniden başladığında Windows kurma ekranı gelecek önce tüm diskleri biçimlendir o menüden sonra hangi diske Windows kurmak istiyorsan onu seç. Sonrası basit klasik sıfır bilgisayar açmışsın gibi devam ettir.

Bu forumda bunun çok rehberi yapıldı takıldığın bir yer olursa internete bakabilirsin veya buraya yazabilirsin.

Hocam Windows'un kendisinden de atabilirsiniz ya da ISO dosyasından USB ile de sadece seçenekleri söyleyeyim dedim.

Sıfırlamak işletim sistemi hariç bütün her şeyi silmektir. Format atmak işletim sistemi dahil her şeyi silip işletim sistemini yeniden kurmaktır.

Peki bu neden gerekli, pek anlamıyorum bu işten ama formatladığında zaten ilk aldığımda ki gibi gerekli şeyler kurulu olmayacak mı. Neden olduğunu tam anlayamadım.

Yeniden başlatırken flashı çıkarmayı unutma.

Peki bu neden gerekli, pek anlamıyorum bu işten ama formatladığında zaten ilk aldığımda ki gibi gerekli şeyler kurulu olmayacak mı? Neden olduğunu tam anlayamadım.

Format zaten işletim sistemi dahil her şeyi silip işletim sistemini yeniden kurmak demek. Sıfırlamak bazen işe yaramayabiliyor. Hem format atarak virüs varsa virüs gidebiliyor. Formatlayarak bazı şeyler düzelebilir.

Peki bu neden gerekli, pek anlamıyorum bu işten ama formatladığında zaten ilk aldığımda ki gibi gerekli şeyler kurulu olmayacak mı. Neden olduğunu tam anlayamadım.
Hayır kurulu olmaz. Sıfırdan işletim sistemi kuruyorsun. Dolayısıyla sana gerekli olan programları kendin tekrardan indirmen gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…