Format nasıl atılır?

Arkadaşlar şimdi ben PC'yi ilk aldığımda bana Windows 10 flashı da almıştım nasıl format atacağım bilmiyorum hem SSD hem HDD kart var yardımcı olur musunuz?
Merhaba, öncelikle sistemi yeniden başlatın ve devamlı "Delete" tuşuna basın. Bu tuş anakarttan anakarta değişebilir, anakartınızın resmi web sitesinden BIOS kuşunuzu öğrenebilirsiniz.

BIOS'a girince "Boot" sekmesi olacak, oradan flash belleğinizin üstüne ok tuşlarıyla gelip "Enter" tuşuna basın. Sonrasında ok tuşlarıyla flash belleğinizi en üste taşıyın.

En sağdaki sekmeye gelip "Apply changes and restart" seçeneğime tıklayın. Bazı sistemlerde F11/F12 tuşlarıyla da bu işlevi gerçekleştirebilirsiniz.

Sistem açılınca sizi Windows 10 Kurulum Ekranı karşılayacak. Şimdi Yükle seçeneğine tıklayın. Sizden bazı sözleşmeleri onaylamanızı isteyecek, kutucukları işaretleyip geçin. Size muhtemelen ürün anahtarı sormaz ama sorarsa "Ürün anahtarım yok" seçeneğini işaretleyin. Windows sürümü seçerken de tavsiyem Pro sürümünü seçmeniz olur. En son disk ekranı gelecek. Buradaki bütün diskleri tek tek silin. En son sisteminizdeki SSD ve HDD kalacak, GB değerlerine bakarak hangisinin SSD hangisinin HDD olduğunu öğrenebilirsiniz. SSD diski seçerek devam edin. Kurulum esnasında sisteminiz yeniden başlayabilir. Kurulum tamamlanınca sizden kullanıcı adı, şifre gibi şeyleri oluşturmanızı isteyecek. Bunları da ayarladıktan sonra kurulum tamamlanacakç

Merhaba, öncelikle sistemi yeniden başlatın ve devamlı "delete" tuşuna basın. Bu tuş anakarttan anakarta değişebilir, anakartınızın resmi web sitesinden BIOS kuşunuzu öğrenebilirsiniz.

BIOS'a girince "boot" sekmesi olacak, oradan flash belleğinizin üstüne ok tuşlarıyla gelip "enter" tuşuna basın. Sonrasında ok tuşlarıyla flash belleğinizi en üste taşıyın.

En sağdaki sekmeye gelip "apply changes and restart" seçeneğime tıklayın. Bazı sistemlerde F11/F12 tuşlarıyla da bu işlevi gerçekleştirebilirsiniz.

Sistem açılınca sizi Windows 10 kurulum ekranı karşılayacak. Şimdi yükle seçeneğine tıklayın. Sizden bazı sözleşmeleri onaylamanızı isteyecek, kutucukları işaretleyip geçin. Size muhtemelen ürün anahtarı sormaz ama sorarsa "ürün anahtarım yok" seçeneğini işaretleyin. Windows sürümü seçerken de tavsiyem Pro sürümünü seçmeniz olur. En son disk ekranı gelecek. Buradaki bütün diskleri tek tek silin. En son sisteminizdeki SSD ve HDD kalacak, GB değerlerine bakarak hangisinin SSD hangisinin HDD olduğunu öğrenebilirsiniz. SSD diski seçerek devam edin. Kurulum esnasında sisteminiz yeniden başlayabilir. Kurulum tamamlanınca sizden kullanıcı adı, şifre gibi şeyleri oluşturmanızı isteyecek. Bunları da ayarladıktan sonra kurulum tamamlanacakç.

Sağ olasın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı