Çözüldü Format sonrası %70'lik bir performans ve FPS kaybı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

sabrano

Hectopat
Daha fazla  
RAM
HyperX DDR3 8X2 16 GB RAM
SSD veya HDD modeli
Kingston 120 GB SSD, 1 TB HDD
Ekran kartı
Asus RX 570 4 GB 256 BIT
Anakart
ASUS B75M-A
İşlemci
intel i7-3770
Valorant'ı 144 sabit çok nadir 120-130 FPS değerlerinde oynatan bilgisayarım, format attıktan sonra 30-60 arası dona dona oyunu oynatıyor. Ekran kartım dahil bütün sürücülerim güncel. Kurmadığım bir sürücü yok. Eski Windows sürümüm de 10 Pro'ydu, bu da 10 Pro. Sizce sorun ne olabilir? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sürücü kurdunuz mu ki?
Bilgisayarınız eskiyse veya farklı sorunları varsa da bu yaşanabiliyor. Bilgisayarda halihazırda olan sorunlar format veya farklı yüksek hacimli bir işlemle karşılaşınca ortaya çıkıyor. Sizinki böyle bir sorun da olabilir farklı bişey de olabilir tam emin olamadim aynı isimde çok konu var birde onlara bakın derim.
Ne yapmam gerekiyor?
Evet 1 günde 2 entry kapattım bu kendi rekorum. Tekrardan teşekkür ederim ilginiz için. Çözümü ise Windows 10 Home 21H2'ye geçerek buldum. Windows 10 Pro 21H2 bilgisayarımda anlayamadığım bir sebepten ötürü böyle bir hata vermişti. Bu çözüm bende işe yaradı. Teşekkürler.
Tüm sürücüler kurulu demiş.

Oyun modu açık mi ona da bakabilirmisin ayarlara yazarsan karşına çıkar. Aklıma bu geldi.
Yanlış sürücü de kurmuş olabilirsiniz belki
Evet, açık. Saydamlık kapalı, eski windowsumda performansımı olumlu etkileyecek bildiğim herşeyi yaptım. Ama sonuca varamadım.

Valorant'ı 144 sabit çok nadir 120-130 FPS değerlerinde oynatan bilgisayarım, format attıktan sonra 30-60 arası dona dona oyunu oynatıyor. Ekran kartım dahil bütün sürücülerim güncel. Kurmadığım bir sürücü yok. Eski Windows sürümüm de 10 Pro'ydu, bu da 10 Pro. Sizce sorun ne olabilir? Şimdiden teşekkür ederim.

Daha önce farklı bir PC'ye format attınız mı?

Daha önce farklı bir PC'ye format attınız mı?
Evet daha önce birçok bilgisayarıma format attım, ama bu bilgisayara ilk defa attım
Normalde kasmayan oyunlar format attıktan sonra kasmaya başladı ve bu oyunlar arkada açıkken tarayıcım bile kasıyor, LoL'ün clienti açıkken CPU değeri %100 oluyor. Lütfen yardımcı olur musunuz ?

Son düzenleme:
Bilgisayarınız eskiyse veya farklı sorunları varsa da bu yaşanabiliyor. Bilgisayarda halihazırda olan sorunlar format veya farklı yüksek hacimli bir işlemle karşılaşınca ortaya çıkıyor. Sizinki böyle bir sorun da olabilir farklı bişey de olabilir tam emin olamadim aynı isimde çok konu var birde onlara bakın derim.

Sürücü kurdunuz mu ki?
Ne yapmam gerekiyor?
Evet 1 günde 2 entry kapattım bu kendi rekorum. Tekrardan teşekkür ederim ilginiz için. Çözümü ise Windows 10 Home 21H2'ye geçerek buldum. Windows 10 Pro 21H2 bilgisayarımda anlayamadığım bir sebepten ötürü böyle bir hata vermişti. Bu çözüm bende işe yaradı. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı