Erkek kardeşim bilgisayarın büllüğünü çıkardığı için sıfırlamak istedik, başta sıfırlandı sonrada sürekli kendi kendine kapanmaya başladı ve Windows 10 dosyalarını sildi. Format attığımızda başlarda çok kastı ki öyle kötü bir sistem değil, her uygulama yüklediğimde kapanıyor veya mavi ekran hatası çıkıyor. Bir de her hatada farklı kodlar oluyor birini düzeltsem bir diğeri fırtıyor. Cidden sıkıntı neyde bilen var mı?
Sistem
i5 7400
1050 Ti
8RAM
1TB Toshiba HD
Anakartı vs unuttum
23.06.2025 tarihinde yapılan güncel rehbere aşağıdaki linkten erişebilirsiniz: https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-nedir-nasil-paylasilir.3817531/ Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi...
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
Windows bellek tanılamayı aç PC kapanıp açılayacak sistem RAM'ı taricak eğer sorun varsa söylecek ama dikkat et %95'lerde falan yayında kal PC'nin ekran giderse göremiyorsun durumu %100'e kadar hiçbir sorun algılanamadı yazması gerek.
Harddiskini test etmen gerek Windows'a gerek kalmadan bir USB'ye başka PC'den Rufus ile yazdırman gerekiyor program adi HDD regerenator
Windows bellek tanılamayı aç PC kapanıp açılayacak sistem RAM'ı taricak eğer sorun varsa söylecek ama dikkat et %95'lerde falan yayında kal PC'nin ekran giderse göremiyorsun durumu %100'e kadar hiçbir sorun algılanamadı yazması gerek
23.06.2025 tarihinde yapılan güncel rehbere aşağıdaki linkten erişebilirsiniz: https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-nedir-nasil-paylasilir.3817531/ Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi...
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
İlginçli bir şey.
Bu konu hakkında derin bir tartışma yapmak isterdim lakin şu an göz bebeğim mavi ekran veriyor, ruhsal açıdan darbe yemiş gibiyim o yüzden, daha sonra size bu konu hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgi sağlayacağıma söz veriyorum.
İlginçli bir şey.
Bu konu hakkında derin bir tartışma yapmak isterm lakin şu an göz bebeğim mavi ekran veriyor, ruhsal açıdan darbe yemiş gibiyim o yüzden, daha sonra size bu konu hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgi sağlayacağıma söz veriyorum.
Dostum kötü haberi vermeyeyim ama aynı sorunu yaşıyordum hep harddiskten oluyor sanıyordum harddisk ses çıkarıp donduktan sonra mavi ekran verirdi meğer ramdenmiş RAM'in teki bozukmuş çıkardım 2 haftadır sorunsuz çalışıyor hangi RAM'in sorunlu olduğunu bulup çıkar.
Dostum kötü haberi vermeyeyim ama aynı sorunu yaşıyordum hep harddiskten oluyor sanıyordum harddisk ses çıkarıp donduktan sonra mavi ekran verirdi meğer ramdenmiş RAM'in teki bozukmuş çıkardım 2 haftadır sorunsuz çalışıyor hangi RAM'in sorunlu olduğunu bulup çıkar.