Format sonrası ani kapanmalar ve mavi ekran

oiAniki

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Erkek kardeşim bilgisayarın büllüğünü çıkardığı için sıfırlamak istedik, başta sıfırlandı sonrada sürekli kendi kendine kapanmaya başladı ve Windows 10 dosyalarını sildi. Format attığımızda başlarda çok kastı ki öyle kötü bir sistem değil, her uygulama yüklediğimde kapanıyor veya mavi ekran hatası çıkıyor. Bir de her hatada farklı kodlar oluyor birini düzeltsem bir diğeri fırtıyor. Cidden sıkıntı neyde bilen var mı?

Sistem
i5 7400
1050 Ti
8RAM
1TB Toshiba HD
Anakartı vs unuttum

Memtest86 testi yapın. Ve minidump dosyası atın.
Buraya upload yap ve bize paylaş.

O dediğini yaptığımda format ekranı kapanıyor yeniden başlatıyor ama hiçbir şey çıkmıyor.

Harddiskini test etmen gerek Windows'a gerek kalmadan bir USB'ye başka PC'den Rufus ile yazdırman gerekiyor program adi HDD regerenator.

Son hatada Memory management diyordu onu not alabildim.

Windows bellek tanılamayı aç PC kapanıp açılayacak sistem RAM'ı taricak eğer sorun varsa söylecek ama dikkat et %95'lerde falan yayında kal PC'nin ekran giderse göremiyorsun durumu %100'e kadar hiçbir sorun algılanamadı yazması gerek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ortalama ne kadar sürer bu işlem

Harddiskini test etmen gerek Windows'a gerek kalmadan bir USB'ye başka PC'den Rufus ile yazdırman gerekiyor program adi HDD regerenator

Windows bellek tanılamayı aç PC kapanıp açılayacak sistem RAM'ı taricak eğer sorun varsa söylecek ama dikkat et %95'lerde falan yayında kal PC'nin ekran giderse göremiyorsun durumu %100'e kadar hiçbir sorun algılanamadı yazması gerek
deneyim hocam
Memtest86 testi yapın. Ve minidump dosyası atın.
Buraya upload yap ve bize paylaş.
Ortalama ne kadar sürer bu işlem

deneyim hocam

Dosya Ekleri

• WIN_20200610_02_57_57_Pro.jpg
    WIN_20200610_02_57_57_Pro.jpg
    743,5 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
İlginçli bir şey.
Bu konu hakkında derin bir tartışma yapmak isterdim lakin şu an göz bebeğim mavi ekran veriyor, ruhsal açıdan darbe yemiş gibiyim o yüzden, daha sonra size bu konu hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgi sağlayacağıma söz veriyorum.

Büllük kelimesinin Türkçe karşılığı nedir?

Benim harici ses kartım bilgisayarıma mavi ekran yaptırtıyor bazen. Bu bilgi ne bileyim aklınıza farklı bir şeyler getirebilir diye yazmak istedim.

İlginçli bir şey.
Bu konu hakkında derin bir tartışma yapmak isterm lakin şu an göz bebeğim mavi ekran veriyor, ruhsal açıdan darbe yemiş gibiyim o yüzden, daha sonra size bu konu hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgi sağlayacağıma söz veriyorum.

Dostum kötü haberi vermeyeyim ama aynı sorunu yaşıyordum hep harddiskten oluyor sanıyordum harddisk ses çıkarıp donduktan sonra mavi ekran verirdi meğer ramdenmiş RAM'in teki bozukmuş çıkardım 2 haftadır sorunsuz çalışıyor hangi RAM'in sorunlu olduğunu bulup çıkar.

1 Tane RAM var :(

Dostum kötü haberi vermeyeyim ama aynı sorunu yaşıyordum hep harddiskten oluyor sanıyordum harddisk ses çıkarıp donduktan sonra mavi ekran verirdi meğer ramdenmiş RAM'in teki bozukmuş çıkardım 2 haftadır sorunsuz çalışıyor hangi RAM'in sorunlu olduğunu bulup çıkar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı