Çözüldü Format sonrası Black bar sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

zeuson

Hectopat
Merhaba arkadaşlar bilgisayara format attım formattan sonra çözünürlüğü düşürünce kenarda Black bar çıkmaya başladı ve ne yapsam götüremedim ekran kartım AMD ve yazılımı yüklü aşağıda sorunun fotoğrafı da var.

Dosya Ekleri

• 117122269_697384964438979_514106349425951804_o.jpg
    82,6 KB · Görüntüleme: 330
Çözüm

Sorunu çözdüm. Lanet olası AMD'de tamsayı ölçekleme diye bir şey var. Onu açınca black bar oluyor. Kapattım, düzeldi. Herkese teşekkür ederim.

Dün başka bir konuda CSGO adına bahsetmiştim siyah kenarlardan. Siyah kenarların olma sebebi masaüstü ekran boyutunuzun genişliğinin monitörünüzün ekran genişliğinden küçük olması olmalı. Ekranı genişletmek, streç gibi germek genişletmek görüntüde bozulamalar yapacaktır. Siyah barların olmasını istemiyorsan masaüstündeki çözünürlüğü ekranına doğru ayarla. Oyunlardaki çözünürlük farklı olduğundan hâlâ csgo'yu 4:3 stretch oynayabilirsin.

Sorun sadece CS:GO için değil eskiden çözünürlüğü düşürdüğümde hiç Black bar olmazdı ama formattan sonra oyun harici bile düşük çözünürlüğe alınca Black bar çıkıyor.

Dostum, sorunun sadece CSGO için olmadığını anladım zaten. Tekrar ediyorum. Monitöründen daha küçük bir çözünürlük ayarlarsan masaüstü için zaten siyah kenarlar çıkar. Benim laptopumun ekranı 1366x768 mesela, ben 1024x768 yapınca soldan sağdan black bar çıkıyor doğal olarak. Genişlik yetmiyor. Ayarlardan monitörünün çözünürlüğü neyse masaüstü çözünürlüğünü de onunla aynı yap.
Oyunlarda çıkmaması için de genişletmeye gideceksin, bunu şuan neden yapamıyorsun detaylı bilgim yok maalesef ama eskiden oluyorduysa yine de olabilir bir şekilde. Ekran kartı sürücüsünü eksiksiz kurduğuna emin misin? Mesela benim laptopumda 2 adet grafik işlemci var IntelHDGrafik ve Nvdia, genişletme ayarlarını IntelHD grafikten yapıyorum.

Sorunu çözdüm. Lanet olası AMD'de tamsayı ölçekleme diye bir şey var. Onu açınca black bar oluyor. Kapattım, düzeldi. Herkese teşekkür ederim.

Çözüm
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…