Çözüldü Format sonrası Black bar sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

zeuson

Hectopat
Merhaba arkadaşlar bilgisayara format attım formattan sonra çözünürlüğü düşürünce kenarda Black bar çıkmaya başladı ve ne yapsam götüremedim ekran kartım AMD ve yazılımı yüklü aşağıda sorunun fotoğrafı da var.

Dosya Ekleri

• 117122269_697384964438979_514106349425951804_o.jpg
    117122269_697384964438979_514106349425951804_o.jpg
    82,6 KB · Görüntüleme: 330
Çözüm
Dostum, sorunun sadece CS:GO için olmadığını anladım zaten. Tekrar ediyorum. Monitöründen daha küçük bir çözünürlük ayarlarsan masaüstü için zaten siyah kenarlar çıkar. Benim laptopumun ekranı 1366x768 mesela, ben 1024x768 yapınca soldan sağdan Black bar çıkıyor doğal olarak. Genişlik yetmiyor. Ayarlardan monitörünün çözünürlüğü neyse masaüstü çözünürlüğünü de onunla aynı yap.
Oyunlarda çıkmaması için de genişletmeye gideceksin, bunu şu an neden yapamıyorsun detaylı bilgim yok maalesef ama eskiden oluyorduysa yine de olabilir bir şekilde. Ekran kartı sürücüsünü eksiksiz kurduğuna emin misin? Mesela benim laptopumda 2 adet grafik işlemci var ıntelhdgrafik ve NVIDIA, genişletme ayarlarını ıntelhd grafikten yapıyorum.

Sorunu çözdüm. Lanet olası AMD'de tamsayı ölçekleme diye bir şey var. Onu açınca black bar oluyor. Kapattım, düzeldi. Herkese teşekkür ederim.
En boy oranını koru veya koruma olarak ekran ayarlarınızdan yapmalısınız onu. Black bar olayı oyun içi bir ayar değil. Oyundaki çözünürlüğün genişliği monitörünüzün çözünürlük genişliğinden daha az olursa yetmeyen kısımlar siyah olarak dolduruluyor doğal olarak. Ekran ayarlarınızdan sen bu kısımları siyah olarak doldurma da görüntüyü benim ekranıma uzat diyorsun, aslında o genişlikte olmamasına rağmen uzuyo görüntü ki doğal olarak da bozuluyor. Bu bozukluk genişleme olduğu için de daha iyi gözüktüğü izlenimine kapılıyoruz ki ben de öyle oynarım orası ayrı konu. Kısaca bir oyunda başka diğer oyunda başka olması oldukça garip.

Ben laptopumda bu ayarı İntel'den yapıyorum. Resim:
Eki Görüntüle 630080

Dün başka bir konuda CSGO adına bahsetmiştim siyah kenarlardan. Siyah kenarların olma sebebi masaüstü ekran boyutunuzun genişliğinin monitörünüzün ekran genişliğinden küçük olması olmalı. Ekranı genişletmek, streç gibi germek genişletmek görüntüde bozulamalar yapacaktır. Siyah barların olmasını istemiyorsan masaüstündeki çözünürlüğü ekranına doğru ayarla. Oyunlardaki çözünürlük farklı olduğundan hâlâ csgo'yu 4:3 stretch oynayabilirsin.

Dün başka bir konuda CS:GO adına bahsetmiştim siyah kenarlardan. Siyah kenarların olma sebebi masaüstü ekran boyutunuzun genişliğinin monitörünüzün ekran genişliğinden küçük olması olmalı. Ekranı genişletmek, streç gibi germek genişletmek görüntüde bozulamalar yapacaktır. Siyah barların olmasını istemiyorsan masaüstündeki çözünürlüğü ekranına doğru ayarla. Oyunlardaki çözünürlük farklı olduğundan hâlâ CS:GO'yu 4:3 stretch oynayabilirsin.

Sorun sadece CS:GO için değil eskiden çözünürlüğü düşürdüğümde hiç Black bar olmazdı ama formattan sonra oyun harici bile düşük çözünürlüğe alınca Black bar çıkıyor.

Sorun sadece CS:GO için değil eskiden çözünürlüğü düşürdüğümde hiç Black bar olmazdı ama formattan sonra oyun harici bile düşük çözünürlüğe alınca Black bar çıkıyor.

Dostum, sorunun sadece CSGO için olmadığını anladım zaten. Tekrar ediyorum. Monitöründen daha küçük bir çözünürlük ayarlarsan masaüstü için zaten siyah kenarlar çıkar. Benim laptopumun ekranı 1366x768 mesela, ben 1024x768 yapınca soldan sağdan black bar çıkıyor doğal olarak. Genişlik yetmiyor. Ayarlardan monitörünün çözünürlüğü neyse masaüstü çözünürlüğünü de onunla aynı yap.
Oyunlarda çıkmaması için de genişletmeye gideceksin, bunu şuan neden yapamıyorsun detaylı bilgim yok maalesef ama eskiden oluyorduysa yine de olabilir bir şekilde. Ekran kartı sürücüsünü eksiksiz kurduğuna emin misin? Mesela benim laptopumda 2 adet grafik işlemci var IntelHDGrafik ve Nvdia, genişletme ayarlarını IntelHD grafikten yapıyorum.

Dostum, sorunun sadece CS:GO için olmadığını anladım zaten. Tekrar ediyorum. Monitöründen daha küçük bir çözünürlük ayarlarsan masaüstü için zaten siyah kenarlar çıkar. Benim laptopumun ekranı 1366x768 mesela, ben 1024x768 yapınca soldan sağdan Black bar çıkıyor doğal olarak. Genişlik yetmiyor. Ayarlardan monitörünün çözünürlüğü neyse masaüstü çözünürlüğünü de onunla aynı yap.
Oyunlarda çıkmaması için de genişletmeye gideceksin, bunu şu an neden yapamıyorsun detaylı bilgim yok maalesef ama eskiden oluyorduysa yine de olabilir bir şekilde. Ekran kartı sürücüsünü eksiksiz kurduğuna emin misin? Mesela benim laptopumda 2 adet grafik işlemci var ıntelhdgrafik ve NVIDIA, genişletme ayarlarını ıntelhd grafikten yapıyorum.

Sorunu çözdüm. Lanet olası AMD'de tamsayı ölçekleme diye bir şey var. Onu açınca black bar oluyor. Kapattım, düzeldi. Herkese teşekkür ederim.

Çözüm
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı