Çözüldü Format sonrası diğer diskteki oyunları C'ye aktarmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

381258

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayara format atacağım. C'deki oyunları D'ye atıp daha sonrasında geri C'ye aktarmak istiyorum. Format yedikten sonra oyunlarımı geri C'ye aktaracağım ya, o zaman çalışacak mı? Regedit dosyalarında oyunların değerleri var, format gidince silinecek sonuçta.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bilgisayarım gayet iyi fakat sanırım yüklediğim programlar sayesinde kasma oluştu. Youtube,Google gezinirken kasıyor şu an yazarken bile 30 FPS akıcılığı hissediyorum :D. Aynısı oyunlarda da olduğu için sormak istedim. D'yi etkiler değil mi atacağım format?
Etkiler. Dediğim gibi yüklü programların arkaplanda çalışması, eksik driver falan hatta silmiş olduğunuz programlar bile az da olsa yavaşlatır.
Hem Steam hem Epic.
Steam'de oyuna sağ tıklayıp yerel dosyaları seçip Yükleme Klasörünü Taşı diyerek önceden oluşturduğunuz başka bir diskteki Steam kütüphanesine aktarabilirsiniz.

Bkz. Steam Kurulumunun ve Oyunların Taşınması - Steam Support.

Epic Games oyunları için de Epic Games arkaplanda çalışmaz iken başka diske taşıyıp, format bittikten sonra yine aynı yere (örn. C:\Epic Oyunları\GTA 5\) taşıyıp Epic Games'i çalıştırırsanız hiçbirşey olmamış gibi devam eder. Tabii Epic Games de C: diskinde kurulu değilse.

Edit: Çünkü Epic Games C: diskinde kurulu ise C: diskini formatlarken o da silinir. Epic Games'in kurulu olduğu klasörü yedeklemek işe yaramaz, oyunların yüklü olduğu klasörlerin dataları kayıt defterinde bulunuyor. Format esnasında kayıt defteri sıfırlanır.

Steam'de oyuna sağ tıklayıp yerel dosyaları seçip Yükleme Klasörünü Taşı diyerek önceden oluşturduğunuz başka bir diskteki Steam kütüphanesine aktarabilirsiniz.

Bkz. Steam Kurulumunun ve Oyunların Taşınması - Steam Support.

Epic Games oyunları için de Epic Games arkaplanda çalışmaz iken başka diske taşıyıp, format bittikten sonra yine aynı yere (örn. C:\Epic Oyunları\GTA 5\) taşıyıp Epic Games'i çalıştırırsanız hiçbirşey olmamış gibi devam eder. Tabii Epic Games de C: diskinde kurulu değilse.

Aaa, Epic C: diskinde :(. Ne yapmam gerekiyor D'ye atsam çalışır mı yine de?

Maalesef, Epic Games daha o konularda gelişmedi. Steam daha gelişmiş olduğu için Steam'i silip yeniden yükleseniz bile oyunlarınızın kurulu olduğu klasörü kütüphane olarak eklerseniz oyunlarınızı tanıyıp kütüphanenizde yüklü olarak gözükür.

Bkz. Yüklenmiş oyunlar yüklenmemiş görünüyor - Steam Support

O zaman Epic'i formattan sonra D'ye yükleyeyim. Peki size bir sorum daha olacak, benim şimdi oyunlarım kasıyor format attıktan sonra düzeleceğini umut ediyorum. Fakat bazı oyunlarım D'de, format ise C'ye atılacak. D'deki oyunlarımda kasmaktan kurtulur mu? Performans artışı sağlar mı? Yani özet ile C'ye atılan format D'deki oyunları da etkiler mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı