Format sonrası driver ve chipset güncellemek

Daha fazla  
Merhaba;
Legion Y730-17ICH laptop - type 81HG bir modele sahibim. Format attıktan sonra driver güncellemelerini nasıl yapmalıyım? ( Modele göre internette arama vs. )
Windows 10 kendi güncellemeleri ile en son sürümü kullanıyor muyum bilmek istiyorum. Chipset driverlarını nasıl güncellemeliyim? Lenovo kendi sitesindeki chipset driver ve Intel'in sitesindeki chipset driver karşılaştırdığımda bir fark görmekteyim. Hangi güncellemeleri yapmalıyım sizce? PC özelliklerini ayrıca sizlerle paylaşıyorum. İşlemciyi maksimum performansta kullanıyor muyum? Kısacası bu laptopu maksimum performansta kullanmak istiyorum ve ne yapmalıyım?

Tasarımcıyım ve kullandığım programlar şunlardır;
SolidWorks 2020, gibbscam, Adobe Creative Cloud, vısı 2020, cura, AutoCAD 2020.

Şimdiden herkese teşekkür ediyorum.

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Screenshot_3.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bununla ilgili birçok makale var arama kısmına yazarsanız bulabilirsiniz.Mimarlık öğrencisiyim ve kullandıklarındanda fazla program kullandığım oluyor yeri gelince ancak aynı programları kullanıyoruz bilgisayarın çok aşırı hız istemiyorsan yeterince iyi gözüküyor.Bios update yapılması anakart modelini internete yazıp son bios dosyasını bulup bir usb ara belleğine alman lazım daha sonrasında ise bilgisayarını yeniden başlattığında f2 veya del tuşuna sürekli basarak bios'una girip boot device kısmından bios update kısmına gelmen gerekir tabiki bu dediğim gibi anakartına ve markasına göre değişir ancak neredeyse hepsi aynı şekilde olur.Bir bios update makalesi okumanı tavsiye ederim.Bunun dışında driver güncellemesini 3.parti yazılımlarla yapmamanı öneririm, mümkünse güncellemen gereken işlemci, ekran kartı gibi parçalarının modellerini yazıp manuel olarak yapmalısın.

Bununla ilgili birçok makale var arama kısmına yazarsanız bulabilirsiniz.Mimarlık öğrencisiyim ve kullandıklarındanda fazla program kullandığım oluyor yeri gelince ancak aynı programları kullanıyoruz bilgisayarın çok aşırı hız istemiyorsan yeterince iyi gözüküyor.Bios update yapılması anakart modelini internete yazıp son bios dosyasını bulup bir usb ara belleğine alman lazım daha sonrasında ise bilgisayarını yeniden başlattığında f2 veya del tuşuna sürekli basarak bios'una girip boot device kısmından bios update kısmına gelmen gerekir tabiki bu dediğim gibi anakartına ve markasına göre değişir ancak neredeyse hepsi aynı şekilde olur.Bir bios update makalesi okumanı tavsiye ederim.Bunun dışında driver güncellemesini 3.parti yazılımlarla yapmamanı öneririm, mümkünse güncellemen gereken işlemci, ekran kartı gibi parçalarının modellerini yazıp manuel olarak yapmalısın.

Teşekkürler

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı