Format sonrası driver yükleme sırası nasıl olmalı?

Sıranın pek bir önemi yok ben şahsen Windows'u yükledikten sonra Update'lerin hepsinin yüklenmesini bekliyorum ondan sonra manuel olarak chipset, ses, ethernet, ekran kartı sürücülerini yüklüyorum o kadar. Sıranın önemli olduğu tek yer sanırım Windows Update kısmı çünkü sürücüleri kurarken aynı esnada Windows Update'de kurulum yapıyorsa sıkıntı olabilir, o yüzden bitmesini bekliyorum.

Dostum en iyi driver yükleme şekli, Windows Update ile ilk önce driverları kurarsın daha sonra aygıt yöneticisinden bakarsın ne kalmış. Klanları da manuel olarak resmi internet sitesinden indirerek yüklersin.👍

Tüm foruma selamlar 🙋‍♂️ HP Omen model dizistüme Media Creation Tool ile format attıktan sonra temiz ve güncel şekilde driverları yüklemek istiyorum. Bunun için önce:

*Nvidia sitesinden en güncel uyumlu driverları yüklüyorum sonra
*İntel sitesinden Intel® Driver & Support Assistant indirerek otomatik olarak bulduklarını yüklüyorum sonra ise,
* HP Support Assistant indirerek gereken driverları otomatik olarak yüklüyorum.

Fakat işin içinde bir de driverları aygıt yöneticisinden Update etme, HP sitesinden tek tek yüklemek ve Windows Update ile kontrol etmek var siz hangi sırayı kullanıyorsunuz ya da öneriyorsunuz?
aga direk driver booster kur geç ben hep öyle yapıyom

Anakartın sitesine girip zaten oradan gerekli olan bütün sürücüleri indirip kurmanız lazım. Ethernet, chipset, wifi, vs. Windows update eski sürücüleri kuruyor genelde onu sizin güncellemeniz lazım manuel. İlk başta chipset kurmanız sağlıklı olur tavsiyem.

Vallahi ben hiç yaşamadım yaşayanıda duymadım siz duymuşsanız doğrudur bir şey diyemem hocam.

Driver Booster yanlış ya da eski sürüm Driver'lar yükleyebiliyor. Tavsiyem kontrol edin sizinkilerde eskiden kalma olabilir.
İlk başta laptop'unuzun işlemci grafiğinin Driver'ını yükleyin sonra NVIDIA'nın Driver'ını yükleyin. Varsa ses sürücülerini de kurun. Başka bir şey yapmanıza gerek yok sıra falan önemli değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı