Format sonrası eski lisansı kullanmak

Makaleler
7
32 bit bir bilgisayarim var (Win10), (Imzamda bulabilirisiniz.). 32 bit olmasindan kaynakli format atip 64 bit yapmak istiyorum. AIDA64 ile Windows anahtarimi ogrendim. Format attiktan sonra bu anahtar ile orjinal yapabilir miyim? Yani, su an kullanmakta oldugum anahtari bilgisayara format attiktan sonra lisans anahtari yerine yazip kullanabilir miyim?
@Neko @JohnMacTavish @Jira @CJack60 @BERWAR @Because Im Batman @Barış Tolon @Silinen üye

Sen o lisans anahtarını alırken Windows 10 32 Bit olarak mı aldın?

O da iyiymis .
Yalniz benimki korsan . Amcam vermisti bu PC'yi bana. O zaman bilgisayardan anlamiyorum ve formati bile bilmiyordum. Amcam da baska bir siteden indirip sonra programla orjinal yapmis. Yani korsan oldugunu biliyordum da kotu bir sey oldugunu bilmiyordum. Bilsem amcama korsan attirmazdim. Korsan olmasina ragmen Win10'un sitesinden yeni bir deneme surumu Win10 indirirsem otomatik olarak etkinlesir mi gene?

Hayır etkinleşmez. Kendin lisans anahtarı alıp etkinleştireceksin.

Ama @er36po hocamiz etkinlesir demisti.
"Hiç bir işlem yapmanız gerekmez. Siz direk Win 10 64 bit sürümünü kurun. Anakart çipi Win 10 tarafından zaten kayıtlı olduğu için masaüstü geldiğinde gendiliğinden etkinleşecektir."
Bu korsan Windows'ta gecerli degil mi yani?
Bu Win10 bir siteden indirildi (Microsoft'tan degil hangi siteydi hatirlamiyorum.), daha sonra programla orjinal oldu. Yani korsan dedigim bu. Bu durumda gecerli degil mi @er36po hocamizin dedigi?

Dediği şey orijinal anahtarı bir kere girdikten sonra anakarta gömülüyor zaten. Ama korsan yolla(yani program ile) böyle bir şey olmuyor.

Tuh ya . Ya ben nasil gidip de keye 60 TL verem? 15 TL'ye vermezler mi ? Param yok ki . Babama Windows alacağım desem "Mal misin oglum Windows almak da nedir?" der bana, veya korsan neyine yetmiyor gibi...

Son düzenleyen: Moderatör:
Deneme sürümünü sınırsız kullanıyorsun zaten. Sadece bir kaç özelliği devre dışı oluyor ve altta bazen "Windows'u Etkinleştir" yazısını görürsün o kadar. Tavsiyem paranı biriktir bir lisans anahtarı al.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…