baranboel
Decapat
Daha fazla
Matematiği reddediyorlar. Vcore akımı = Vcore faz sayısı X faz başına düşen amper. 6 faz X 50a Digital VRM = 300a.%80 verimlilik ile çalışır. 240a civarı kısacası. 7800x3D ppt 90W üzerinden hesaplamayı yapalım hemen.ı=p/v. 90w/1.05v=85.7A.
Hemen faz başına düşen yükü hesaplayalım. 85.7A/6faz =14.283a(faz başına düşen yük). Şimdi de tek fazın % cinsinden, yük oranını hesaplayalım.14.283/50=%28.5 tam yükte. Oyunları geçtim, maksimum yükte %30'u ile 7800x3D besliyor. VRM öyle absürt bir yüke girmiyor ki ısınsın. Matematiği ve bilimi inkar etmeye devam edecekler, buna eminim. Sabaha kadar anlat anlamazlar.
Hocam, PC geldi. Anakartı sonradan ASUS seçtim, neyse o önemli değil. Format attım, ASUS driver yükleme sayfasından sürücüleri güncelledim, Steam vb. yükledim. Daha sonra Steam açılmamaya başladı, Google’da sekme açılmıyordu. Ben de tekrar formatladım. Bu sefer de Ethernet kablosunu algılamıyor bilgisayar. BIOS güncellemesini yaptım ama çare yok. Format ekranında internet isteyen kısmı bir şekilde komutla geçtim ama şu an internetim yok. Çok heyecanlıydım ama resmen kabus gibi birkaç saat geçiriyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: