Çözüldü Format Sonrası Ethernet Çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

baranboel

Decapat
Daha fazla  
Matematiği reddediyorlar. Vcore akımı = Vcore faz sayısı X faz başına düşen amper. 6 faz X 50a Digital VRM = 300a.%80 verimlilik ile çalışır. 240a civarı kısacası. 7800x3D ppt 90W üzerinden hesaplamayı yapalım hemen.ı=p/v. 90w/1.05v=85.7A.
Hemen faz başına düşen yükü hesaplayalım. 85.7A/6faz =14.283a(faz başına düşen yük). Şimdi de tek fazın % cinsinden, yük oranını hesaplayalım.14.283/50=%28.5 tam yükte. Oyunları geçtim, maksimum yükte %30'u ile 7800x3D besliyor. VRM öyle absürt bir yüke girmiyor ki ısınsın. Matematiği ve bilimi inkar etmeye devam edecekler, buna eminim. Sabaha kadar anlat anlamazlar.

Hocam, PC geldi. Anakartı sonradan ASUS seçtim, neyse o önemli değil. Format attım, ASUS driver yükleme sayfasından sürücüleri güncelledim, Steam vb. yükledim. Daha sonra Steam açılmamaya başladı, Google’da sekme açılmıyordu. Ben de tekrar formatladım. Bu sefer de Ethernet kablosunu algılamıyor bilgisayar. BIOS güncellemesini yaptım ama çare yok. Format ekranında internet isteyen kısmı bir şekilde komutla geçtim ama şu an internetim yok. Çok heyecanlıydım ama resmen kabus gibi birkaç saat geçiriyorum. :D Yardımcı olabilirsen çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@baranboel telefonunu USB ile bilgisayara bağla ayarlardan internet paylaşımı kısmından USB paylaşımını aç. Sonra anakartın sitesinden Ethernet driverını kurarsın.
Hocam PC geldi anakartı sonradan ASUS seçtim neyse o önemli değil format attım ASUS driver yükleme sayfasından sürücüleri güncelledim Steam vs yükledim daha sonra Steam açılmamaya başladı Google'da sekme açılmıyordu bende tekrar formatladım bu sefer de Ethernet kablosunu algılamıyor bilgisayar. BIOS guncellemesini yaptım ama çare yok format ekranında internet isteyen kısmı bir şekilde komutla geçtim ama internetim yok şu an çok heyecanlıydım ama kabus gibi birkaç saat geçiriyorum resmen :D yardımci olabilirsen çok sevinirim.

Hocam Windows 10 mu, yüklemeye çalışıyorsunuz 11 mi? 10 yüklemeye çalıştığımda, benim de Ethernet portum okunmuyor, hiçbir şekilde internete bağlanamıyorum. Chipset driver hariç bir şey indirmeyin. Anakart sitesinden indireceğiniz tek şey, BIOS güncellemesi. Armoury Crate uygulamasını BIOS'tan devre dışı bırakın. Formatı USB ile atıyorsunuz değil mi?

Hocam Windows 10 mu, yüklemeye çalışıyorsunuz 11 mi? 10 yüklemeye çalıştığımda, benim de Ethernet portum okunmuyor, hiçbir şekilde internete bağlanamıyorum. Chipset driver hariç bir şey indirmeyin. Anakart sitesinden indireceğiniz tek şey, BIOS güncellemesi. Armoury Crate uygulamasını BIOS'tan devre dışı bırakın. Formatı USB ile atıyorsunuz değil mi?

11 yüklemeye çalıştım. USB ile atıyorum ilk seferde başarılı oldum zaten ama o internet sayfasında bilmeden Audio Wi-Fi lan falan tüm driverları indirdim dediğim gibi hiçbir site uygulama açılmaz oldu bende tekrar format attım ve Ethernet kablosu okunmuyor kesinlikle internetim yok. Anakart kutusu içinde Wi-Fi adaptörü geldi kasanın arkasında takılacak iki ucu vardı onlara taktım ama nasıl etkinlestirecegim Wi-Fi'yi bilmiyorum.

@baranboel telefonunu USB ile bilgisayara bağla ayarlardan internet paylaşımı kısmından USB paylaşımını aç. Sonra anakartın sitesinden Ethernet driverını kurarsın.
Kral, Allah razı olsun, hallettim vallahi. 1 saattir terliyorum, sinirden ağlamak üzereydim, çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
11 yüklemeye çalıştım. USB ile atıyorum ilk seferde başarılı oldum zaten ama o internet sayfasında bilmeden Audio Wi-Fi lan falan tüm driverları indirdim dediğim gibi hiçbir site uygulama açılmaz oldu bende tekrar format attım ve Ethernet kablosu okunmuyor kesinlikle internetim yok. Anakart kutusu içinde Wi-Fi adaptörü geldi kasanın arkasında takılacak iki ucu vardı onlara taktım ama nasıl etkinlestirecegim Wi-Fi'yi bilmiyorum.

Yüksek ihtimal değişiklik yapıyor. Sebebini bende çözemedim. Chipset driver yüklerken, lan Manager seçeneği çıkarsa, onun tiki de kapatın hocam. Bu sorunu bir kendimde, bir de sizde gördüm. Demek ki yaygın bir durum. Forumda denk gelmesek bile yaşanıyor.

Neden bu sorun oluşuyor hocam peki. Ben 2. PC'den driver yüklemiştim, USB'ye. Lakin o şekilde de hallolmamıştı. Geçen ay yine Windows 10 kurmaya çalıştım, portta ışık yanıyor, dışarıdan yine driver yükledim, yine internet gelmedi. 11 kurduğum zaman ise hiç sorun olmuyor.

Yüksek ihtimal değişiklik yapıyor. Sebebini bende çözemedim. Chipset driver yüklerken, lan Manager seçeneği çıkarsa, onun tiki de kapatın hocam. Bu sorunu bir kendimde, bir de sizde gördüm. Demek ki yaygın bir durum. Forumda denk gelmesek bile yaşanıyor.

Tövbe ettim hocam BIOS'u zaten halletmiştim bir daha driver falan ellemiyorum :D akşam akşam sizi de rahatsız ettim ama bayağı panik olmuştum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı