Format sonrası GTX 1050 Ti FPS düşme sorunu

orbion

Decapat
i7 7700 HQ İşlemcili gaming laptop kullanmaktayım.
Format attım, driverleri PC'nin sitesinden indirip bir klasöre açıp, aygıt yöneticisinden buldurarak temiz bir şekilde kurdum.
Formattan önce METRO EXODUS vs. gibi oyunları ultrada oynarken şimdi ultrada FPS düşüşleriyle oynatmayıp highda oynatmaya başladı.
PC'nin sitesindeki Nvidia driveri eski yine bahsettiğim gibi aygıt yöneticisinden kurdum bu sefer sağ tıkta Nvidia denetim masasıni göstermedi.
Ben de Nvidia'nın sitesinden güncel olanı indirip yine aygıt yöneticisinden güncelledim yine görmedi. Setup ile kurduğumda denetim masası açıldı, bundan önce recovery silinmişti, silinmeden önce her şey yolunda gidiyordu.
Bu sorun sizce neden kaynaklı olabilir?
Youtube'da GTX 1050 Ti ile ultrada oynuyorlar.
PC'nin üreticiden güncel recovery aldım, şu an üzerinde Windows sitesinden orijinal indirdiğim HomeSL (1809) kurulu, kendi recoveryi bu sürümden.
Recoveryi şu yüzden yüklemiyorum, bütün oyunları tekrar dan kurmak 1 günümü alacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu driverları normal kurmayıp neden aygıt yöneticisinden göstererek kuruyorsunuz? Sadece çalışması ve tanıması için gerekli olanları kuruyor. Normal Setup'dan kurulum yapın. Nvidia Driverida aynı şekilde kurun. Gerekli olan herşeyini kurar.

Nvidia Denetim masası-3D ayarların yönetilmesi-Genel ayarlar-Güç yönetim modu. Burda maksimum performans seçilimi bakın. Ayrıca güç seçeneklerinden de bir kısıtlama var mı bakın. En düşük işlemci durumu %100 olsun. Hepsi maksimum performans, performans öncelikli olan ayarlar seçili olsun. Nvidia Experience yüklüyse, kaldırıp deneyin. Son olarak düzelmezse, GPU-Z kurup, log tutun, log sonuçlarına bakalım, bir tuhaflık var mı.

Hocam önceki formatlarımda setup şeklinde kurdum istediğim verimi alamadım.
Böyle denedim yüklenince daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Nvidia yı mecburen setup şeklinde kurdum.
Tüm driverlar şuan da güncel.
Hocam önceden yüksek kalitede sorun yaşamıyodum.
Yapsam sorun olmadığını tam olarak anlayamam.
İşlemci güçleri tam dediğiniz gibi ayarlı.
Experience yüklü.
GPU-Z kurup bir süre log tutuyum sonra gönderiyim hocam.
Teşekkür ediyorum.
SAYGILARIMLA...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…