Format sonrası hangi programlar kurulmalı?

Size yüklediğim programların resmini atayım:
Ekran Alıntısı.PNG

Oyunları ve Steam'i saymazsak orada ilk olarak indirdiğim programlar var. "Vulkan Run Time Libraries" isimli program AMD driverini kurduktan sonra geldi yani onu ben kendim indirmedim. Daha sonrasında ise ".NET Framework" programını indiriyorum. Başkada yok. :)

7-Zip, Firefox, Opera, Privazer(donor edition), Lav Filters, Madvr,MPC-BE, Ublockorigin web browser eklentisi, Xtreme Download Manager, XMedia Recode, Qbittorrent, Sumatra Pdf, Subtitle Edit, MeGUI, 1by1(müzik çalar), Foobar2000, oCam screen recorder, InviskaMKVExtract, Mkvtoolnix, HWiNFO, GPU-Z.

Aşağıdaki yazılımları kurmak yeterlidir:
  • Sürücüler,
  • İyi bir antivirüs, Kaspersky tavsiyemdir,
  • İnternet tarayıcısı, Opera tavsiyemdir.
Bu yazılımlar dışında kullanımınıza göre aşağıdaki yazılımları da kurabilirsiniz:
  • Steam, Origin, Epic Games Launcher vb.,
  • Microsoft Office veya LibreOffice,
  • WinRAR veya 7-zip,
  • Java,
  • Afterburner,
  • Google Earth.
Bende yüklü olan yazılım listeleri şu şekilde:
yüklü programlar.png

Ben kendim ilk olarak GPU ve Chipset sürücüleri ile başlıyorum, sonra Ninite kullanarak kolay bir şekilde gereken diğer 7zip, Discord, Chrome vb. kuruyorum. En son oyunlar için Steam, Origin, Epic vb. yüklüyorum.

Önce sürücüler daha sonra gerekli olabilecek programları ninite üzerinden indirebilirsin. Ninite, tek çatı altında bilgisayar programlarını bünyesinde barındıran bir yükleme organıdır.

CCleaner yerine Wise disk cleaner öneririm. Avast satın aldığı her yazılımdan uzak durun. (Avast, AVG, CCleaner vb.) Antivirüs olarak Norton ve Kaspersky ikilisinden birini öneririm. Ben Norton kullanıyorum.

Aşağıdaki uygulamalar ileri de işinize yarayacaklardır.

Ayrıca Anakart ve bileşenlerine özel uygulamaları yüklemeyi de unutma.

gerekli olan (bana göre) programları kurdum arkadaşlar, idm kuracağım birazdan, sizce başka hangi programlar eklenmeli ?
Ekran Alıntısı.PNG

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı