Format sonrası HDD Boyutu Azalması

Mahmut1458

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarıma format atmak için format dosyasını indirim. Kurulum için de 500GB'lık HDD'yi seçmiştim. Kurulum bittikten sonra sonra Harddiskin boyutu 30 GB'a düştü. Eski haline nasıl getirebilirim ?
İçindeki dosyalarımı kurtarabilir miyim ?

Durum bu şekilde.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    26,1 KB · Görüntüleme: 928
2. disk, ayrılmamış alan bölümüne sol tıklayıp yol belirler misin? Yada E bölümüne tıklayıp genişlet diyebilirsin.

2. diske tıklayıp yeni birim oluşturdum. Ama kullanabilmek için biçimlendirmeniz gerek dedi. Bu HDD'de ki dosyalarımı kurtarma şansım var mı ?

Başlata "Komut Satırı" yazıp gelen programı sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın. Sırasıyla şu komutları girin.

Kod:
diskpart
list disk (Burada ekranda diskler listelenecek. Burada 500GB olan diskinizin numarasını aklıızda tutun.)
sel disk 2 (Buraya o aklınızda tuttuğunuz numarayı yazın.)
clean
convert mbr
cre part pri
format fs=ntfs quick
active
assign
exit
exit

Ardından diskiniz 500GB halini yeniden alacak.

Başlata "Komut Satırı" yazıp gelen programı sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın. Sırasıyla şu komutları girin.

Kod:
diskpart
list disk (Burada ekranda diskler listelenecek. Burada 500GB olan diskinizin numarasını aklıızda tutun.)
clean
convert mbr
cre part pri
format fs=ntfs quick
active
assign
exit
exit

Peki bu şekilde içindekiler korunacak mı?

Peki bu şekilde içindekiler korunacak mı?
İçerisindeki dosyalar zaten şu an kaybolmuşlar. Kurtarma yapılmak isteniyorsa disk izinli programları kapatıp kurtarma yapılabilir. Çoğu dosya da kurtarılabilir. Ama şu an içerisinde zaten veri yok.

Dosyalarım silinmiş midir ?
Dosyalarını silmişsin ama başka bir diske dosyaların %90'ını kurtarman mümkün. 8GB bir USB almak varken 500GB diskle format atıyorsunuz. Bu nasıl bir fakirliktir?!

Silineceğini bilmiyordum :D

Kod:
diskpart
clean
convert mbr
cre part pri
format fs=ntfs quick
active
assign
exit
exit

Format fs=ntfs quick komutundan sonra yanlışlıkla HDD'nin bağlantısını kestim şuan da PC HDD'yi görmüyor. Ne yapabilirim ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı