Çözüldü BIOS güncellemek OEM anahtarı siler mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lostchanceee

Nanopat
Daha fazla  
Arkadaşlar az önce Youtube Shorts videolarında bir teknoloji kanalı "BIOS güncellemesi yaptığımda OEM lisans anahtarım silindi" konusunuda içine alan bir video atmış. Bu videoyu gördüğümde şaşırdım az çok bu nedenle konuyu açıyorum. BIOS güncellersem OEM lisans anahtarım silinir mi?

Çözüm
Merhaba.

Donanımsal bir değişiklik olması gerekmekte.
BIOS çipinin değiştirilmesi veya işlemci/anakart değişiklikleri OEM anahtarın silinmesine neden olur.
Merhaba, BIOS güncellemek zaten çipin üzerine veri yazıyordu sanırım.
Çipin arıza vs nedeniyle değiştirilmesi gerekli, bu da donanımsal değişiklik anlamına gelir.
BIOS çipine veri yazmak bu durumu etkilemez.

Merhaba, BIOS güncellemek zaten çipin üzerine veri yazıyordu sanırım.
Ekran kartını güncellemenin ekran kartınızın donanımında bir değişiklik yapmayacağı gibi, BIOS güncellemek de donanımda yani kimliğinde bir değişiklik oluşturmaz.

Çipin arıza vs nedeniyle değitirilmesi gerekli, bu da donanımsal değişiklik anlamına gelir.
BIOS çipine veri yazmak bu durumu etkilemez.
Ekran kartını güncellemenin ekran kartınızın donanımında bir değişiklik yapmayacağı gibi, BIOS güncellemek de donanımda yani kimliğinde bir değişiklik oluşturmaz.
Teşekkür ederim hepinize.

Bu arada ekstra bir şey geçeyim bu anahtarlar sadece OEM anahtarlara değil bazı Retail anahtarlar içinde geçerliymiş ( Kendi anahtarım Retail key ve 2 defa format attım bilgisayara silinmedi bildiğim kadarıyla MAK anahtarlar silinir. ) Tahminlerimce OEM ve Retail keyler aynı işlevi görebiliyor.

Son düzenleme:
Retail anahtarlar Microsoft hesabınıza işlenir. Bu sebeple Microsoft hesabınızın silinmesi dışında anahtar geçerliliğini kaybetmez.

İkisi de etkinleştirme amacı taşıyor en nihayetinde. Ancak OEM anahtarlar tek bir cihaza özgü olarak etkinleştirme yapar. (Bunun da sebebi BIOS çipine yazılmasıdır.)

Retail anahtarlar Microsoft hesabınıza işlenir. Bu sebeple Microsoft hesabınızın silinmesi dışında anahtar geçerliliğini kaybetmez.

İkisi de etkinleştirme amacı taşıyor en nihayetinde. Ancak OEM anahtarlar tek bir cihaza özgü olarak etkinleştirme yapar. (Bunun da sebebi BIOS çipine yazılmasıdır.)
Ben format atmadan önce yerel hesap kullanıyordum sonradan bir daha formattan sonra çevrimiçi hesap kullandım 2 türlüde lisansım bitmemişti.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı