Format sonrası temiz kurulum nasıl yapılır?

Quessa

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Apacer Panther 8x2 3200 Mhz
SSD veya HDD modeli
Agi 512 gb SSD 200 gb HDD
Ekran kartı
Gıgabayte Wındforce RTX 3060 Tİ 8GB Vram
Anakart
Gıgabayte A520M K V2
İşlemci
Ryzen 5600
Arkadaşlar ekran kartım RTX 3060 Ti işlemcim ise R5 5600. ancak FurMark ve benchmark testlerinde sonuçlar ve sıcaklıklar gayet normal ve iyi çıkmasına rağmen oyunlarda olması gerektiğinden düşük FPS ve akıcılık ve drop sorunları yaşıyorum. Bunun için format atmak ve sürücüleri temiz bir şekilde kurmak istiyorum. Bir arkadaş forumda NVIDIA'nın kendisinden değil nvcleanstall diye bir uygulama ile kurmamı söyledi. Bu doğru mudur veya ne kadar etki sağlar?

Açıkçası belirtilen program o kadar da etkilemiyor, etkilese etkilese 1-2FPS fark ediyor ki bu değerler için de uğraşmaya değmez. Normal olarak kurulum yapmanız daha doğru olacaktır.

En son sürücüleri kurup düzgünce temiz kurulum yaptığınızdan emin misiniz?

Veya ekran kartınızda overclock vardıysa önceden tekrardan overclock ayarlarını yaptınız mı?

En son sürücüleri kurup düzgünce temiz kurulum yaptığınızdan emin misiniz?

Veya ekran kartınızda overclock vardıysa önceden tekrardan overclock ayarlarını yaptınız mı?

Ekran kartımın modeli zaten kendinden overlocklu. Sonradan bir şeye ellemedim.

Ekran kartımın modeli zaten kendinden overlocklu. Sonradan bir şeye ellemedim.
Dediğiniz performans düşüşü nasıl bir derecede? 5-10 FPS mi 1-2 FPS mi?

Ayrıca güç seçeneklerinden yüksek performansa aldınız ve gerekli disk belleği ayarlarını yaptınız mı? Sadece temiz kurulumla sistem aşırı hızlanmaz genelde.

Aşağıdaki rehberi uygulamayı deneyebilirsiniz. Interrupt Affinity kullanmanıza gerek yok. CMD, regedit ve birkaç sistem ayarı var. Onları yapabilirsiniz. Bir de yüksek duyarlıklı olay süreölçerini kapatmayı unutmayın. Aşırı derecede FPS düşürmekte.

Bellek ve yüksek dıyarlıklı olay süre ölçer ayarını nasıl yapabilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…