İkinci el bilgisayar satıyorum. Kendi bilgisayarım ve temiz kurulum yaptım Windows 10.
Alacak kişinin eski dosyalarına erişme imkanı var mıdır? Ne kadar eskiye kadar gidip erişebilir? Bu konuda ne yapmalıyım?
Verilerim içerisinde eskiden e-Devlet'ten indirdiğim bazı belgeler vardı. Silmiştim falan, sonra format attım.
T.C. falan yazılı dosyalarımı görsün istemem.
Öncelikle herkese iyi günler, bugün sizlere eski bir laptopun içinden alıp yaşama geri döndürdüğüm bir HDD'den bahsedeceğim. Öncelikle diskin modeli FUJITSU MJA2250BH G2 ve teknik bilgileri hemen aşağıda mevcut. Diski alıp sistemime taktığımda HD Tune uygulaması bir adet hatalı sektör tespit...
Tertemiz bir format attıysanız erişme imkanı yoktur. Tertemizden kastım C: ve D: (ve benzerleri) tüm diskleri formatlamak. Bunları yaptıysanız gözünüz arkanızda olmasın.
Öncelikle herkese iyi günler, bugün sizlere eski bir laptopun içinden alıp yaşama geri döndürdüğüm bir HDD'den bahsedeceğim. Öncelikle diskin modeli FUJITSU MJA2250BH G2 ve teknik bilgileri hemen aşağıda mevcut. Diski alıp sistemime taktığımda HD Tune uygulaması bir adet hatalı sektör tespit...
Mantık şu şekilde; Silinen veri aslında silinmiyor. LLF disk içindeki tüm hücrelere 0 değeri yazıyor. Bu sayede veriye erişmek isteyen insan 0 değeri görüyor.
Türkiye'nin profesyonel veri kurtarma alanında önde gelen firmasıdır. Veri kurtarma ve veri silme konularında uzman mühendis kadrosu ile hizmet vermektedir.
www.verikurtarma.com
Veri kurtarma işlemini zorlaştırmak için veri silme yöntemleri mevcuttur. En popülerleri:
Gutmann(35-Pas): Disk üzerine 35 kez veri yazar. En güvenilir veri silme yöntemidir, çok uzun sürer.
Schneier (7-Pass): Disk üzerine 7 kez veri yazar. Çok güvenlidir.
Dod-7 (7-Pass): ABD Savunma Bakanlığı veri silme yöntemidir.
Zero Out Deleted Files: Hızlıdır ve diğer veri silme yöntemlerine nazaran daha az güvenlidir. Tüm diske 0 yazar.
Not olarak belirtmek istiyorum:
LLF %100 güvenli değildir, veri izleri bırakabilir. Ancak yine de çoğu durumda yeterlidir.
Tüm diski silmek isterseniz Darik's Boot and Nuke'u öneririm.