Çözüldü Format sonrasında 2 farklı Windows görünüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

canris

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, yakın bir zamanda format attım ve bilgisayarım her açılışta 2 tane işletim sisteminden birini seçmemi söylüyor.
Çok uzun zamandır Windows 11 kullanıyorum, Windows 11 ilk geldiğinde bilgisayarım desteklediği için direkt yükselttim ve Windows 10 Pro'dan Windows 11'e geçiş yaptım. Yıllardır format atıyorum ve hiç sorun yaşamadım, bugüne kadar. Bugün sabah format atarken garip bir şekilde format sürekli kendini tekrarlama başladı, kısaca formatı bitiyorum ve tekrardan format ekranına atıyordu. Bende sorunu çözemedim ve Windows 10 Pro kurmaya karar verdim ve Windows 10 Pro kurdum. Güncellemeler, yaptıktan sonra ve gerekli driverları kurduktan sonra PC mi yeniden başlattım ve görseldeki hatayı aldım.
Örnek resim; (görsel bana ati değil, tamamen örnek olarak koydum. Tek farkım bende üst kısımda Windows 10, alt kısımda ise Windows 11 var)

1753980133896.png

Burası tamamen YouTube üzerinde gördüğüm çözümler ve burada sormak istiyorum.
Bu görseldeki, Windows 11 işletim sistemini silersem sorunun çözüleceğini söyleyen birçok kişi var. Bu işlemi yapmalıyım? Sorunum çözülür mü veya yaparsam ek sorunlar ortaya çıkar mı?

1753980213908.png

Çözüm
Sorunun çözümü; CMD üzerinden BCDEdit ile fazla olan işletim sistemini sildim, disk yönetimi kısmından ise Windows 11 işletim sistemimin kurulu olduğu D diskini biçimlendirdim.
Önceki Windows'ta almanız gereken herhangi bir bilgi vb. bir şey var mıydı?

Önceki derken, format atmadan önce almam gereken yedekleri aldım. Format attıktan sonra kuracağım sürücüleri ve programları kurdum, gereken güncellemeleri yaptım ve yeniden başlatınca bu sorun karşıma çıktı.

Sorunun çözümü; CMD üzerinden BCDEdit ile fazla olan işletim sistemini sildim, disk yönetimi kısmından ise Windows 11 işletim sistemimin kurulu olduğu D diskini biçimlendirdim.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı