Format sonrasında dahi oyunlarda kasma

İşletim sistemi
Windows 10

Arends14

Kilopat
Daha fazla  
RAM
CORSAIR Vengeanche LPX 16 GB (2x8) 3000 MHz CL 16
SSD veya HDD modeli
TOSHIBA OCZ 480 GB TR 200
Ekran kartı
MSI RX 580 8GB Armor OC
Anakart
MSI B450M Pro M2
İşlemci
AMD Ryzen 5 1600
Nedenini anlamadığım bir şekilde bilgisayarımda acayip bir yavaşlama, oyunlarda kasma hatta sadece internet tarayıcısı açıkken bile meydana gelen kasmalardan ötürü bilgisayara format attım. Ardından antivirüs programı, güncel driverlar gibi gerekli şeyleri yükledikten sonra da oyunlardaki kasma hala düzelmemiş. Bilgisayar hızlanmış ancak oyunlardaki kasmayı bir türlü gideremedim. Sebebi ne olabilir? Oyunlardan kastım çok yüksek gereksinim isteyen oyunlar da değil. En basitinden Valorant'ta ortalama FPS'im 40-50 civarında ve ekstra ekstra bir takılma var.

Son düzenleme:
Performansından kastınız bellek kullanımı mıydı? Bilgisayar ile birlikte almıştım rahat 3 yılı vardır. Gözle görülür hiçbir sorun yokken birden olması tereddütte bıraktı beni.

Hiç bakmadım ona. AMD'nin kendi uygulamasında da yazmıyor galiba ekstra bir uygulama indirip bakabilirim.

MSI Afterburner indirin oyunda açıkken ekran görüntüsü atın.

Çok yordunuzmu sürekli format zararlıdır.
Formatı o kadar az attım ki hatta ben sorunu bayadır format atmadığımdan kaynaklı zannetmiştim. Bilgisayar alınalı 3-4 yıl olduysa format maksimum 3 kere atılmıştır bu da 4 olmuştur.

MSI Afterburner indirin oyunda açıkken ekran görüntüsü atın.
İndirdim ama her şey 0 gözüküyor ana pencerede. GPU kullanımını vs gösteren bir kısım var. Orayı mı atacaktım?

Son düzenleme:
Formatı o kadar az attım ki hatta ben sorunu bayağıdır format atmadığımdan kaynaklı zannetmiştim. Bilgisayar alınalı 3-4 yıl olduysa format maksimum 3 kere atılmıştır bu da 4 olmuştur.

İndirdim ama her şey 0 gözüküyor ana pencerede. GPU kullanımını vs gösteren bir kısım var. Orayı mı atacaktım?

Ayarlar izleme penceresinden aktifleştirin oyun içinde GPU kullanımı sıcaklık değerleri vs var.

Ayarlar izleme penceresinden aktifleştirin oyun içinde GPU kullanımı sıcaklık değerleri vs var.

Biraz geç yazdım kusura bakmayın. İndirirken RivaTuner'da kurmak gerekiyormuş. Değerler ani değişiklilik gösteriyor ama yakalayabildiğim değerler. İşlemciden kaynaklı bir sorun gibi mi duruyor?

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Ben kendim daha önce yapmadım ama temizlik için 1-1.5 yıl önce bir bilgisyarcıya teslim etmiştim ama onun da yapıp yapmadığını bilmiyorum.

Hocam bilgisayarı temizleyin. Sıcaklıklar düzelmez ise termal macun değişikliği yapın. Bilgisayarınız eğer çok çok iyi değilse 1 yıl temizlememek ısıyı arttırır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı