Format UEFI olarak mı yapılmalı?

denizzkn11

Decapat
Daha fazla  
Durum şöyle. Secure Boot açmam lazım bunun için BIOS modunun Legacy'den UEFI yapmam gerekiyormuş. Bunu yaparkende veri kaybı olabileceğini söylediler. Bu yüzden format atacağım ama format atarken direkt UEFI mi kurayım yoksa formatı attıktan sonra ayarlardan gidip UEFI mi yapayım bilemedim. Birisi açıklarsa sevinirim. Bu durumda en kısa ve en kolay yolu söylerseniz sevinirim.

Durum şöyle. Secure Boot açmam lazım bunun için BIOS modunun Legacy'den UEFI yapmam gerekiyormuş. Bunu yaparkende veri kaybı olabileceğini söylediler. Bu yüzden format atacağım ama format atarken direkt UEFI mi kurayım yoksa formatı attıktan sonra ayarlardan gidip UEFI mi yapayım bilemedim. Birisi açıklarsa sevinirim. Bu durumda en kısa ve en kolay yolu söylerseniz sevinirim.
UEFI destekliyorsa tabii ki UEFI yapmanız lazım ama Secure Boot açmak için CSM kapatmak gerekmiyor ben CSM + UEFI açıkken Secure Boot açabiliyorum. Anakart belirtirseniz güzel olur.

UEFI destekliyorsa tabii ki UEFI yapmanız lazım ama Secure Boot açmak için CSM kapatmak gerekmiyor ben CSM + UEFI açıkken Secure Boot açabiliyorum. Anakart belirtirseniz güzel olur.

Hocam anlayamadınız sanırım biraz daha açıklayayım. Bilgisayara format atacağım ve %100 UEFI yapacağım BIOS'u. Fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum. Windows'u UEFI kurmak falan gibi şeyler gördüm kafam karıştı. Tam olarak ne yapmalıyım şu an? Anakart gigabyte b550m ds3h

Hocam anlayamadınız sanırım biraz daha açıklayayım. Bilgisayara format atacağım ve %100 UEFI yapacağım BIOS'u. Fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum. Windows'u UEFI kurmak falan gibi şeyler gördüm kafam karıştı. Tam olarak ne yapmalıyım şu an? Anakart Gigabyte B550M DS3H.

BIOS'u UEFI moda alın.
Rufus ile USB diskinizi oluşturun.
Eğer W11 kuracaksanız zaten tek seçeneğiniz olur oda UEFI.
Windows 10 kuracaksanız Rufus'tan UEFI'yı seçip USB diski oluşturup format atın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı