Formatın başlamaması

Estragfurullah severek yardim ediyorum.
Simdi size olayi söylüyorum, bir diski MBR düzenden GPT'ye getirebilmek icin bütün bölümlerinin silinmesi ve tümden GPT olarak düzene getirilmesi gerekiyor. Sizin disk 1 TB toplamda, C ve D olarak 2'ye ayrilmis. Saniyorum C'de önemli dosyaniz yok diye direk bicimlendirebilmissiniz, ama D bölümünde dosyalariniz varsa onlari önce yedekleyin, daha sonra burda görünen 4 tane bölümü tek tek secip sil yapin. Bundan sonra sadece 1 bölüm kalacak, o bölümü de secip bicimlendir yaparsaniz USB bu diski otomatik olarak GPT düzenine getirir, bundan sonra da UEFI kurulum gerceklesir.

Su an isletim sisteminiz olmadigi icin D'deki dosyalarinizi nasil alacaginizi soracaksiniz: Live Ubuntu USB olusturup sistemi ondan boot ederek D'deki dosyalarinizi harici bir diske kopyalayabilirsiniz Ubuntu icinde. Bundan sonra yukarida dediklerimi yapmaniz lazim.

Eger D'deki dosyalari coktan yedeklediyseniz ve su an takili olan 1TB diskte önemli bir dosya yoksa hepsini tek tek silip direkt bicimlendirip sonra tekrar C ve D bölümleri olusturup C'ye kurabilirsiniz Windows'u. Isterseniz C ve D olusturmayi atlayip Windows kurulduktan sonra Disk Yönetimi bölümünden de D bölümü olusturabilirsiniz Windows icinde.

Yine takildiginiz yer olursa yardim etmeye hazirim.
Live Ubuntu olayını yapabileceğimi sanmıyorum. D de önemli verilerim var. En iyisi sanırım bir bilgisayarcıya götürmek. Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.

Live Ubuntu olayını yapabileceğimi sanmıyorum. D de önemli verilerim var. En iyisi sanırım bir bilgisayarcıya götürmek. Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.

Hic korkmana gerek yok, Ubuntu Live baslatmak su an ugrastigin seyden cok daha kolay. Bence bilgisayarciya götürmek yerine kendin hallet. Evinde bosta duran, yedekleme yapabilecegin bir HDD yok mu? Ben her türlü yardim etmeye calisirim.
Yapman gerekeni yaziyorum, gayet basit anlatacagim:
1) Bu siteden desteklenen son Ubuntu'yu ISO olarak indiriyosun (ayni Windows 10 isosu indirir gibi.)
2) Rufus kullanarak su an icinden Windows 10 olan (veya baska USB varsa o da olur) USB'ye indirdigin ISO'yu yine UEFI/GPT modunda yaziyorsun ve boot ediyorsun.
3) Sistemi USB'den baslattigin zaman sana 4 secenek verecek, bunlardan "Try Live Ubuntu" secenegini secersen Ubuntu kurmadan sadece denemek icin Ubuntu gösterecek. Bu seni masaüstüne atacak, buradan dosya yöneticisini acip C ve D sürücülerini görebileceksin. Simdi harici diskini baglayip D'deki dosyalarini harici diskine sürükle birak yaparak yedekleyebilirsin.
4) Bu islem bittikten sonra tekrar Windows 10 ile boot ederek bütün bölümleri siler, "yeni" diyerek GPT biciminde disk olusturur ve Windows 10 kurarsin.

Inan bana bilgisayarciya götürmek yerine kendin 1-2 saat ugrassan hem ögrenmis olursun hem de para vermene gerek kalmaz.

Son düzenleme:
Hic korkmana gerek yok, Ubuntu Live baslatmak su an ugrastigin seyden cok daha kolay. Bence bilgisayarciya götürmek yerine kendin hallet. Evinde bosta duran, yedekleme yapabilecegin bir HDD yok mu? Ben her türlü yardim etmeye calisirim.
Yapman gerekeni yaziyorum, gayet basit anlatacagim:
1) Bu siteden desteklenen son Ubuntu'yu ISO olarak indiriyosun (ayni Windows 10 isosu indirir gibi.)
2) Rufus kullanarak su an icinden Windows 10 olan (veya baska USB varsa o da olur) USB'ye indirdigin ISO'yu yine UEFI/GPT modunda yaziyorsun ve boot ediyorsun.
3) Sistemi USB'den baslattigin zaman sana 4 secenek verecek, bunlardan "Try Live Ubuntu" secenegini secersen Ubuntu kurmadan sadece denemek icin Ubuntu gösterecek. Bu seni masaüstüne atacak, buradan dosya yöneticisini acip C ve D sürücülerini görebileceksin. Simdi harici diskini baglayip D'deki dosyalarini harici diskine sürükle birak yaparak yedekleyebilirsin.
4) Bu islem bittikten sonra tekrar Windows 10 ile boot ederek bütün bölümleri siler, "yeni" diyerek GPT biciminde disk olusturur ve Windows 10 kurarsin.

Inan bana bilgisayarciya götürmek yerine kendin 1-2 saat ugrassan hem ögrenmis olursun hem de para vermene gerek kalmaz.
Haklısınız ama elimde 2. bir bilgisayarım yok. Ayrıca yedekleme yapabileceğim bir sürücümde yok. Çok net anladım sizi ama şartlar malesef böyle. Çok teşekkür ediyorum gerçekten.

Alternatif olarak USB'yi tekrar Legacy uyumlu MBR seklinde format edip, Windows'u tekrar kurup, datalari kurtarip, sonrasinda bütün adimlari tekrarlayarak UEFI olarak kurabilirsin. Neyse susuyorum sen büyük ihtimalle bilgisayarciya götüreceksin, daha fazla dil dökmeyecegim :D

Gerçekten çok yardımcı oldunuz teşekkür ediyorum ama dediğim gibi imkanlar müsade etmiyor. Kaç gündür uğraş verdiniz. Çok teşekkür ederim. ☺️

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı